Lidl

Nou cas d’estafa amb Lidl com a protagonista

Aquest nou ‘phishing’ demana a l’usuari les seves dades a través d’una enquesta de la suposada cadena de supermercats

Els Mossos han avisat a través de les xarxes socials d’un nou cas de ‘pishing’, és a dir, suplantació d’identitat d’una marca, a través del qual a l’usuari li arriba una suposada enquesta de Lidl que informa que ha estat seleccionat per una «recompensa exclusiva», una vegada l’usuari fica les seves dades, aquestes són utilitzades per inscriure la víctima en serveis de pagament premium.

Aquesta nova estafa se suma a altres de l’estil, també avisades pels Mossos, algunes relacionades amb els bancs i inclús amb l’Agència Tributària. En tots els casos, els Mossos alerten que abans d’omplir amb dades personals qualsevol enquesta que sembli perillosa és recomanable trucar a l’empresa que suposadament ho emet i comprovar si el missatge és seu.

Aquests casos solen suplantar la identitat de les empreses

És habitual que en casos de ‘phishing’ se suplanti la identitat de l’empresa, de tal manera que l’usuari pensi que està en la seva pàgina web i no pugui sospitar de l’estafa. També solen demanar el número de compte bancari, ja sigui per canvis a l’Agència Tributària, beneficis a la pròpia compta... En aquests casos el millor és verificar la certesa del missatge rebut  contactant amb l'empresa que suposadament ho ha enviat.

Últimament el moviment del ‘phishing’ és un dels tipus d’estafa més utilitzat i amb els quals s’enganya més fàcilment a l’usuari, a part que solen ser més difícils de rastrejar. Una de les maneres més habituals de contactar amb l’usuari és a través del seu correu electrònic, obtingut a través de qualsevol acte realitzat a la xarxa i que requereixi aquesta informació. Els agents adverteixen que en cas de rebre un missatge d’una empresa coneguda al correu sense que l’usuari l’hagi facilitat, cal dubtar de la seva veracitat.

Els Mossos també han informat que en cas de ser víctima d’un ‘phishing’ el primer és bloquejar el compte bancaria que es va atorgar, per evitar que els estafadors en puguin seguir fent ús i contactar amb el banc en qüestió, per tramitar el bloqueig del compte.