Nou detinguts en els aldarulls i atacs dels taxistes contra els VTC a Barcelona

S'han atacat una quinzena de cotxes VTC i un dels conductors ha hagut de ser evacuat pel SEM per una crisi d'angoixa en ser atacat | Els Mossos no han carregat contra els taxistes i han deixat la Guàrdia Urbana sola

Els greus incidents d'aquest divendres a la tarda-vespre durant les protestes dels taxistes s'han tancat amb nou detinguts, set per part dels Mossos d'Esquadra i dos per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La policia imputa als detinguts desordres públics i danys contra vehicles VTC. Una quinzena de cotxes de les empreses Uber i Cabify van ser atacats pels taxistes que s'havien concentrat al centre de la ciutat per protestar per l'acord que els hi havia proposat el Govern de la Generalitat de Catalunya per regularitzar el mercat de taxis i vehicles de transport col·lectiu que es gestionen per aplicacions de mòbil.

Des de Gran Via, on han instal·lat els cotxes i l'han convertit com a camp base durant aquesta vaga indefinida, els taxistes s'han mogut pel centre de Barcelona. Els primers moments de tensió s'han viscut a passeig de Gràcia quan els taxistes han volgut atacar un cotxe VTC però altres taxistes ho han evitat. Al carrer d'Aragó i al carrer de Consell de Cent, també amb passeig de Gràcia, els incidents han anat a més i els taxistes han atacat els cotxes trencant fins i tot els vidres dels vehicles. Agents de la USP de la Guàrdia Urbana han hagut d'alliberar els cotxes de VTC sota el llançament d'ous i d'objectes per part dels taxistes.

Imatge d'un dels vehicles de VTC atacat pels taxistes de Barcelona | CatalunyaDiari

Atacs contra cotxes i sense presència dels Mossos

També s'han atacat cotxes a plaça d'Urquinaona i a Via Laietana. L'incident més greu s'ha registrat a Via Laietana quan un conductor de Cabify, atacat pels taxistes, ha entrat en una crisi d'angoixa i ha hagut de ser atès per agents de la Guàrdia Urbana i també traslladat pel SEM. Els taxistes, tot i que no havien arribat a agredir físicament l'home, havien trencat vidres del vehicle, portes i colpejat el cotxe. Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que eren els únics que estaven a la zona, sense el suport d'unitat d'ordre públic dels Mossos, han pogut aturar, tot i que en algun moment desbordats, els esvalotadors i han evitat l'enfrontament amb més vehicles VTC.

Tanques i contenidors creuats pels taxistes a la zona de Paral·lel
Tanques i contenidors creuats pels taxistes a la zona de Paral·lel | CatalunyaDiari

 

Els taxistes han arribat fins a plaça de Sant Jaume i després han seguit direcció mar, tornant a pujar per Paral·lel per Drassanes. En aquest punt s'han tornat a produir incidents i s'han atacat diversos cotxes VTC. La Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana ha hagut de fer càrregues per dissoldre els manifestants. Els taxistes han seguit la ruta fins que han tornat a arribar a Gran Via, on tenien els vehicles aparcats i on encara es manté la protesta. Pel camí han creuat contenidors i tanques tot i que els Mossos d'Esquadra, que els seguien, ara sí, amb furgonetes antidisturbis, no han actuat.

Els taxistes avisen de noves accions i mantenen la vaga

Durant les protestes d'aquesta nit els Mossos han detingut finalment set persones i la Guàrdia Urbana dos més. Les darreres detencions s'han fet per part d'agents de paisà de la policia catalana amb la col·laboració d'agents antiavalots de l'ARRO. Malgrat els incidents, el col·lectiu del taxista ja ha avisat que seguirà amb la vaga indefinida i no descarten noves protestes pel centre de la ciutat. Tot i això, però, un dels líders dels taxistes, Tito Álvarez, ha condemnat la violència i els atacs contra vehicles de VTC i la premsa.


Comentaris

envia el comentari