vaga taxis

Nova jornada de protestes dels taxistes pel centre de Barcelona

L’objectiu és arribar a bloquejar la Diagonal | La falta d’acord en la regulació de les VTC encalla la sortida de la crisi

Els taxistes de Barcelona segueixen en peu de guerra. Després de quatre dies de vaga i un cap de setmana de mobilitzacions i algunes reunions i un dilluns amb protestes dels taxistes en diversos punts de la ciutat, aquesta tarda es preveu també moguda al centre de Barcelona. Els taxistes han convocat a les sis de la tarda una nova assemblea a la plaça de Catalunya per seguir amb les protestes.

La trobada entre tots els taxistes ha posat sobre la taula bloquejar l'avinguda de la Diagonal i han votat mantenir la vaga indefinida a l'espera de la reunióque està prevista per demà, dimarts 22 de gener, entre el sector del taxi i el departament de Territori per intentar desencallar aquesta crisi.

La regulació de les VTC, el cavall de batalla

La vaga convocada pel sector del taxi és per pressionar el Govern de la Generalitat en ple procés de regulació dels serveis de cotxes d'aplicació com els serveis que ofereixen les empreses Uber o Cabify. El Govern de la Generalitat vol regular quin tipus de servei poden oferir aquests cotxes i aquestes plataformes i ara el cavall de batalla s'ha marcat en establir un període de pre-contractació pels VTC. És a dir, el temps d'antelació amb els quals els clients hauran de contractar un viatge per blindar els serveis dels taxis.

vaga taxis
Els taxistes han convocat a les sis de la tarda una nova assemblea a la plaça de Catalunya per seguir amb les protestes. | CatalunyaDiari.cat

Els taxistes demanen que sigui superior a les tres horesi des de Territori es vol aplicar un temps de 15 minuts de pre-contractació, assegurant que sí que és superior, s'eliminarien aquests vehicles. La negociació està encallada en aquest punt i s'hi suma que des de les plataformes de VTC tampoc veuen bé que s'hagi d'establir un temps de pre-contractació de 15 minuts. Ara per ara no hi ha cap punt d'acord entre les tres parts: taxis, VTC i Govern.

Quim Torra crida a consulta els consellers de Territori i d'Interior

Aquest vespre el president de la Generalitat de Catalunya,  Quim Torra, ha convocat al Palau de la Generalitat, el conseller Damià Calvet, responsable de Territori, i Miquel Buch, responsable d'Interior, per abordar la situació arran de la vaga de taxistes. El president també vol parlar de la jornada de demà, ha assegurat l'oficina del president en una nota de premsa. Convocant el conseller d'Interior a la reunió el Govern de la Generalitat eleva el conflicte del taxi en un problema d'ordre públic.

vaga taxis
Els taxistes demanen que el temps per contractar un VTC sigui superior a les tres hores | CatalunyaDiari.cat

 

Matí sense greus incidents a Barcelona

Aquest matí les protestes dels taxistes han arrencat des de plaça de Catalunya i han caminat fins al departament d'Economia, a rambla de Catalunya, on han cridat en contra del vicepresident Pere Aragonès, qui han culpat de posar bastons a la roda de l'acord entre Govern i taxistes. Més tard els taxistes han baixat fins al Parlament on agents de la BRIMO dels Mossos els hi han barrat el pas. S'ha viscut moments de tensió, els taxistes han intentat trencar el cordó policial i els Mossos han carregat contra els manifestants. Hi ha tres agents de la BRIMO ferits.

Després de caminar per la ronda Litoral —que ha quedat tallada durant més de tres hores— els taxistes han arribat fins al Port de Barcelona on s'han trobat un cordó policial de la Guàrdia Civil. Els taxistes han pogut trencar el cordó i entrar al Port amb la intenció de tallar la circulació. Finalment els taxistes s'han retirat i han decidit ajornar les protestes fins aquesta tarda. Durant el matí també s'han atacat cotxes VTC i un equip de televisió de Telemadrid han sigut també agredits per part dels manifestants.

vaga taxis
Els taxistes tenen previst anar a Plaça Sant Jaume, on a les 20h es reuniran Torra, Calvet i Buch | CatalunyaDiari.cat

 

Els taxistes es plantegen bloquejar la frontera amb França

 Els taxistes en vaga es plantegen bloquejar la frontera amb França en col·laboració amb els armilles grogues, segons ha explicat el portaveu d'Elite Taxi, Alberto Álvarez 'Tito', durant l'assemblea d'aquest dilluns a la tarda a Plaça Catalunya. Després d'un matí de mobilitzacions en què els taxistes han protestat davant de la conselleria d'Economia i el Parc de la Ciutadella i han tallat la Ronda Litoral i els accessos al Port, ara els conductors han decidit anar a la Plaça Sant Jaume. Allà està previst que es reuneixin, a les 20 hores, el president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers Damià Calvet i Miquel Buch.