MARTA CALVO

Una nova línia d'investigació podria portar els investigadors a resoldre el crim de Marta Calvo

La Guàrdia Civil ha ordenat paralitzar l'activitat de la planta de reciclatge Guadassuar (València)

Nova via d'investigació en el cas Marta Calvo després que el seu assassí, Jorge Ignacio P, confesses haver esquarterat a la jove i repartit les seves restes en diversos contenidors. Ara la Policia se centra a reconstruir els últims passos de la noia i trobar el seu cos, que fins ara s'havia buscat a la casa del municipi de Manuel on vivia el detingut, pous i avencs. La policia judicial de la Guàrdia Civil ha ordenat paralitzar l'activitat de la planta de reciclatge de Guadassuar (València) per si algunes parts del cos poguessin haver arribat allà.

Marta va desaparèixer el passat 7 de novembre després de desplaçar-se fins al poble on havia quedat amb el presumpte assassí per internet. La mare de la jove, dos dies després de no saber res de la seva filla i en veure la localització que aquesta li havia enviat aquella nit, va anar a fins a la localitat a preguntar per ella. Segons van explicar alguns veïns, la dona va arribar a parlar amb l'acusat, qui li va assegurar que no coneixia cap Marta. 

Vivienda de Jorge Ignacio P., autor confeso del asesinato de Marta Calvo.
Jorge Ignacio P. confessa ser l'autor de l'assassinat de Marta Calvo | EFE

Van descartar que el sospitós hagués rebut ajuda

Des d'un primer moment Jorge Ignacio va estar al punt de mira dels investigadors, ja que tenia antecedents, havia estat arrestat a Itàlia l'any 2008 i condemnat per la possessió de 9 kg de cocaïna. Els agents van registrar casa seva amb gossos ensinistrats per trobar tant rastre de la jove com d'ell, de qui s'havia perdut la pista després de parlar amb la mare de Marta.

El delegat del Govern de la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va informar que la cerca de la jove s'ampliava fins a la localitat de L'Olleria i va advertir que el final podia ser «dur» després que es pogués saber que el detingut havia intentat desfer-se del seu cotxe. La Guàrdia Civil, però, va descartar que el sospitós pogués tindre ajuda per escapar-se a un altre país i sortir d'Espanya.

També et pot interessar...