Primer pla de Marta del Castillo, desapareguda l'any 2009 a Sevilla

Una nova pista assenyala on podria estar el cos de Marta del Castillo: «Esperança»

José Antonio Casanueva, avi de Marta, manté l'«esperança» de trobar el cos de la jove

L'esperança és l'última cosa que es perd i amb aquest lema segueixen vivint, carregats de patiment, els familiars de Marta del Castillo. Recordem que a conseqüència del seu assassinat en 2009, va ser condemnat Miguel Carcaño a 21 anys i tres mesos de presó.

Ahir, José Antonio Casanueva, avi de la noia, en declaracions a Canal Sur Radio posava el focus en una «nova esperança» que aparegui finalment el cadàver de la noia.

Així és, ja que la família de Marta va demanar una nova recerca del cos i el seu avi ha deixat clar que la família està centrada en aquesta petició. Parlem del pou dels terrenys de Majaloba, una zona que ja va pentinar anteriorment la Policia i els mateixos familiars de la jove.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

L'avi de Marta del Castillo veu una nova esperança de trobar el cos de la seva neta

Per la seva banda, la Policia ha aclarit sobre aquest lloc que «està situat en una propietat privada. Es tracta d'un terreny agrícola on hi havia una plantació».

Fotomuntatge de Marta del Castillo i del seu avi, José Antonio Casanueva
L'avi de Marta del Castillo no es rendeix | Catalunya Diari

Així doncs, sembla que després d'haver cultivat i recol·lectat tota la collita, la policia espera que li donin l'ok per obtenir l'autorització del seu propietari per fer la cerca.

Tanmateix, l'obtindran «en el cas que de les gestions que s'estan desenvolupant en resultin elements objectius que permetin establir la possibilitat que les tasques de rastreig donin un resultat positiu».

La policia apunta que «quan es concretin aquestes gestions, es procedirà a donar compte a l'autoritat judicial amb el resultat de les mateixes per començar la cerca».

En paraules de José Antonio Casanueva, va exposar que en la seva «última versió» dels fets, la setena, Miguel Carcaño donava un detall significatiu.

«Aquí ens centrem tota la família, perquè pot ser que hi sigui»

És a dir, aquest parlava sobre el lloc on va amagar el cadàver de Marta del Castell que hi havia «un cercle de formigó al voltant d'un pou». 

«Sembla que el pou assenyalat per la família és el que té aquest cercle. Aquí ens centrem tota la família, perquè pot ser que hi sigui», va remarcar a Canal Sur el familiar de l'assassinada.

Fins i tot José Antonio explicava que alguns dels seus familiars ja han anat al lloc, però amb els seus mitjans és sabedor que «amb un pic i una aixada no es pot».

Manifestació Marta del Castillo
El cos de Marta del Castillo segueix sense aparèixer des que fos assassinada el 2009 | Europa Press

«Cal ficar-hi una màquina», va exposar sense embuts. D'altra banda, de les seves paraules només surten elogis cap a la Policia Nacional, i sap que estan fent «una bona tasca».

Així, posa el focus dels «problemes i impediments» que ha tingut la cerca per culpa de la Justícia. Precisament sobre això, ha parlat molt clar el familiar de Marta del Castillo.

José Antonio Casanueva té recels de la Justícia

L'avi de la noia ha deixat palès que existiria una connexió de María García Mendaro, parella del germà de Carcaño i absolta el judici del 2011 contra els adults en aquest cas, amb un familiar que és «jutge a l'Audiència de Sevilla».

José Antonio Casanueva, l'avi de Marta del Castillo
José Antonio Casanueva, l'avi de Marta del Castillo, no es refia de la Justícia per un motiu | Europa Press

Finalment, Casanueva incidia que s'ha de repetir el judici. Així, feia memòria que el 2022, el Jutjat Penal número 7 va condemnar el 'Cuco' i la seva mare a 2 anys de presó per un delicte de fals testimoni. Un fals testimoni que haurien comès en comparèixer com a testimonis en el judici celebrat l'any 2011.

Així doncs, a la sentència de 2022 es posa de manifest el següent. «És possible que un testimoni fals, si indueix a error el jutge o tribunal davant el qual es presta i és valorat com a veritable, provoqui una resolució injusta».

«Això és, un pronunciament en què no es faci el valor superior de la Justícia i es lesioni un interès que ha de ser protegit pel poder judicial», finalitzava.