Imatge de l'incendi a Calafell

Comunicat d'última hora dels Bombers sobre l'incendi de Calafell

L'incendi s'ha donat per estabilitzat aquesta matinada i s'espera que el confinament a les urbanitzacions acabi en les pròximes hores

Després d'una llarga nit lluitant contra el foc, els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi a Calafell, a la comarca del Baix Penedès. El cos d'emergències donava per estabilitzat l'incendi a les 05:43 de la matinada d'aquest dimecres, quinze de març. Les flames han afectat la muntanya de l'Escarnosa i dues urbanitzacions del municipi.

Una trentena de dotacions aproximadament continuen treballant amb l'objectiu de mantenir el control del perímetre i evitar que sorgeixin focus secundaris. Al voltant de la mitjanit d'aquest dimarts, els Bombers van permetre que la trentena de persones evacuades de la urbanització Mas Mel pel foc, tornessin a casa. Així doncs, no ha estat necessari que cap veí passi la nit en el poliesportiu habilitat.

Dificultats per apagar el foc a causa del vent i la nit

El foc va iniciar-se minuts abans de les sis de la tarda per causes que encara es desconeixen. El fort vent de mestral que va bufar a la zona durant tot el dia va fer que les flames es propaguessin amb rapidesa i fossin visibles a llarga distància. A més, tal com va informar el cos d'emergències, els mitjans aeris no van poder activar-se, ja que poc després d'haver-se decretat el foc es va fer de nit.

A última hora de dimarts treballaven un total de cinquanta-quatre dotacions i ja preveien actuar durant tota la nit. En el seu perfil de Twitter, els Bombers de la Generalitat explicaven que tot i que el foc està estabilitzat, encara treballen una trentena de dotacions i setanta bombers. «A Calafell, Bombers prosseguim treballant en un incendi forestal en interfície urbana que crema amb intensitat, i està a prop de zona habitada».

S'espera que en les pròximes hores s'aixequi el confinament de tota la zona

Els Bombers han donat el foc per estabilitzat a tres quarts de sis del matí d'aquest dimecres. Un foc que ha passat per quatre fases: actiu, estabilitzat, controlat i extingit. L'activitat no s'ha parat al centre de control i els professionals treballen a la zona sense descans. Segons han explicat els Bombers al diari 'El Nacional', en breus instants s'aixecarà el confinament. En la zona de Mas Mel les flames van arribar a l'exterior de les cases. En la zona de Bellamar, la segona urbanització afectada, les flames van entrar als jardins i van cremar tanques de cases.

Segons han indicat els Bombers, l'incendi ha afectat prop de vint-i-quatre hectàrees, però han remarcat que són discontínues. En el seu perfil de Twitter també han publicat un vídeo on es pot veure la voracitat de les flames i les tasques d'extinció. «Durant aquesta nit, hem aconseguit tancar el perímetre del foc a Calafell sense represes ni focus secundaris», afirmaven.

Aquest dimarts a la tarda, l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, agraïa les tasques dels cossos d'emergències i celebrava estar en bones mans. El batlle admetia que les condicions climàtiques, atípiques per l'època havien fet que el sotabosc fos similar al que hi ha al juliol. El consistori acostuma a netejar aquestes zones en els mesos d'abril i maig com a prevenció per a la temporada de risc màxim d'incendis.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!