Incendi

Segon incendi del dia a Catalunya: 15 dotacions de Bombers hi treballen ara mateix

Els Bombers de la Generalitat han confinat diversos habitatges per la proximitat de les flames

Segon incendi del dia a Catalunya. Minuts abans de la sis de la tarda, s'ha originat un incendi a la muntanya de l'Escarnosa de Calafell, al Baix Penedès. Es tracta d'una zona perillosa perquè, tal com ha informat el cos de Bombers, es tracta d'un paratge molt proper al nucli urbà, a la banda est de la via C-31.

Els Bombers han demanat que es confini la primera línia d'habitatges pròxima a l'incendi que crema a la muntanya de l'Escarnosa, situada al terme municipal de Calafell, al Baix Penedès. El cos d'extinció de focs ha rebut l'avís de l'incident a les 17:55 hores de la tarda d'aquest dimarts.

14 dotacions hi treballen ara mateix

En un principi s'hi ha enviat quatre dotacions terrestres, xifra que poc després ha augmentat fins a les quinze. Segons fonts del cos, el foc s'ha produït al carrer del Canigó i afecta superfície urbana i massa forestal. També alerten que la flama és intensa i que crea focus secundaris amb facilitat. Així ho han anunciat a través de Twitter.

«A Calafell, els Bombers de la Generalitat treballem en un foc que afecta superfície urbana i massa forestal a la muntanya de l'Escarnosa. Hi som amb 9 dotacions terrestres i s'han confinat els habitatges més propers», ha piulat en un primer moment el cos dels Bombers de la Generalitat al seu compte de Twitter.

«A Calafell, hi tenim 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat a l'incendi de la muntanya de l'Escarnosa. El foc crea focus secundaris amb facilitat. La flama és intensa i cal confinament a les zones habitades properes», han actualitzat minuts més tard. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El vent complica la tasca dels Bombers

L'augment inusual de les temperatures i les fortes ratxes d'aquesta tarda, compliquen la feina dels Bombers de la Generalitat a l'hora d'apagar les flames. Tal com ha infirmat el mitjà Nació Digital, l'Ajuntament de la localitat ha demanat a la població que eviti apropar-se a la zona afectada i que deixen treballar els serveis d'emergències.