Fotomuntatge d'un guàrdia civil i de Malen, l'adolescent desapareguda a Mallorca el 2013

Una nova pista reobre la cerca de Malén Ortiz, desapareguda als 15 anys

El rastre de la menor es va perdre mentre es desplaçava amb patinet a casa del seu xicot

El passat dos de desembre de 2013, Malén Ortiz desapareixia sense deixar cap rastre a Palma de Mallorca. La menor de quinze anys es desplaçava en patinet cap a casa del seu xicot, però mai no va arribar. Ara, nou anys després, la Guàrdia Civil ha reprès la recerca de la jove desapareguda.

Una nova pista, segons informa Caso Abierto, ha permès al jutjat reobrir el cas i reprendre les tasques de la investigació. Els agents rastrejaran una finca propera al lloc on es va veure la noia per última vegada. Malén Ortiz va ser gravada per una càmera de seguretat, però a la següent ja no apareixia.

La Guàrdia Civil sospita que la seva desaparició podria ser un possible segrest. La zona on es va perdre el rastre de la noia és plena d'habitatges i finques, a més d'una benzinera i una eguassada. Durant aquests nou anys, els investigadors han interrogat una desena de sospitosos i han registrat nombrosos llocs de la zona.

La noia va desaparèixer en gairebé mig quilòmetre

Era dilluns, començava la setmana per a tothom, Malén Ortiz havia sortit de l'institut i va agafar l'autobús per anar a veure el seu xicot. Segons detalla Caso Abierto, la jove s'hauria passat la parada i va baixar en una zona coneguda com la rotonda dels pirates, a Magaluf. Des d'allà, muntada al patinet, va continuar el seu camí.

Durant el trajecte, una càmera de seguretat a sa Porrassa va registrar la imatge de la jove al patinet verd al voltant de les 15:50. En gairebé mig quilòmetre, hi havia una nova càmera de vigilància que capta tot el carrer. A les seves imatges ja no apareixia.

Pla tancat d'un patinet elèctric circulant en un carril bici amb el símbol d'una bici dibuixat
Malén va desaparèixer amb el seu patinet. | ACN

Malén Ortiz desapareixia en només cinc-cents metres. Alguna cosa devia passar en aquest espai perquè no se sabés res més de la jove. La Guàrdia Civil començava una feina de rastreig en una investigació que fins ara no ha donat resultats.

Durant aquests anys, s'han fet nombrosos registres i interrogacions a sospitosos. Entre ells, un home que vivia en una casa de pagès atrotinada, a prop del lloc on va desaparèixer la jove. Segons informa el mitjà anteriorment esmentat, aquest veí va ser acusat per diversos testimonis de molestar i manifestar obscenitats a noies molt joves.

Els agents van registrar el domicili del sospitós, a més dels voltants, sense cap resultat. Especialistes de la Guàrdia Civil van buscar també la noia als llacs d'un camp de golf proper, penya-segats i zones boscoses. Recerques que van finalitzar sense cap indagació sobre el parador de la menor.

Nou anys i tres mesos després, la recerca de Malén Ortiz es reprèn gràcies a una nova pista sobre el que li hauria pogut passar. L'objectiu se centra en els terrenys d'una finca propera al lloc de la desaparició. Un nou fil d'esperança per a la mare de la noia que assegura que «hi ha culpable o culpables».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!