Imatge de la rau il·legal a Llagostera, a la comarca del Gironès

Rave il·legal a Catalunya: centenars d'atrinxerats, música alta i quilos de deixalles

La festa il·legal estava organitzada en un espai protegit

Nova 'rave' il·legal a Catalunya. En aquesta ocasió, la festa ha estat localitzada en un espai protegit de Llagostera, a la comarca del Gironès. Els Mossos d'Esquadra han establert controls als accessos d'una nova festa il·legal al municipi.

Els Mossos denunciaran els organitzadors d'una 'rave' il·legal en un espai protegit de Llagostera, amb més de 500 persones per abocament de deixalles a la zona. Els Mossos van tenir coneixement de la festa l'1 d'octubre i es van personar a la zona.

La 'rave' estava situada un espai proper a Can Cabanyes de Montagut. El lloc és dins del Pla d'Espais d'Interès Natural PEIN Les Cadiretes i dins de la Xarxa Natura 2000. Els agents van localitzar uns 400 vehicles que dificultaven el pas per una pista forestal.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Hi havia quilos d'escombraries

En aquell moment no van poder identificar els organitzadors per manca de col·laboració, la gent estava en actitud festiva sota els efectes de l'alcohol i les drogues i per evitar un problema d'ordre públic. D'aquesta manera, en aquell moment els agents no hi van poder fer res.

L'endemà, agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) es van personar al lloc per fer les comprovacions i veure'n l'afectació. Segons les primeres informacions, al lloc hi havia quilos i quilos de deixalles de tota mena.

A la zona, van localitzar diverses bosses d'escombraries industrials amb llaunes i plàstics, diversos palets de plàstics apilats, fustes, llaunes, bidons de plàstic, entre d'altres. Algunes de les borses, a més, estaven penjades en alzines.

Imatge de les escombraries trobades a la rave il·legal de Llagostera
Els Mossos han localitzat quilos d'escombraries. | ACN

Tres homes identificats

A prop de l'espai afectat, hi van trobar quatre vehicles amb tot el material necessari per a l'organització de la festa. Entre els objectes, hi havia neveres, palets, generadors elèctrics i altaveus de grans dimensions.

Els agents van poder identificar tres homes de 26, 30 i 33 anys. L'URMA denunciarà els organitzadors per l'abocament i s'obriran diligències davant del Departament de Jocs i Espectacles.

La festa es va celebrar sense cap permís del propietari de la finca. Tampoc no tenia autorització de l'Ajuntament ni de cap administració competent.