Marc i Paula, els joves assassinats al pantà de Susqueda el 2017.

La novetat que podria fer patir un gir de 180° i resoldre el crim de Susqueda

Ha sortit a la llum la identitat d'un nou sospitós

El crim de Susqueda es podria resoldre finalment. I és que han sortit a la llum noves dades que podrien aclarir, cinc anys després, qui és l'autor. 

A finals d'estiu de l'any 2017, durant el mes d'agost exactament, es va produir un crim al pantà de Susqueda que encara no s'ha resolt. Marc i Paula, una parella de 23 i 21 anys respectivament, estaven gaudint tranquil·lament de les vacances quan van ser assassinats.

La família dels joves va denunciar la seva desaparició

El tràgic succés va tenir lloc el 24 d'agost de 2017. Marc i Paula no donaven senyals de vida i la seva família va denunciar la desaparició. Només dos dies després, el seu cotxe va ser trobat enfonsat, però no va ser fins 32 dies després que van trobar els cossos sense vida de la parella. 

L'autòpsia va declarar que Paula havia mort d'un tret, però la mort de Marc no es va poder determinar a causa de l'avançat estat de descomposició del seu cos. Els agents policials van obrir una investigació per trobar l'assassí de la jove parella, i malgrat que en un primer moment tot apuntava a Jordi Magentí, un nou gir dels esdeveniments ha ficat a una altra persona al punt de mira.

El nou sospitós no podrà declarar

Després de «fer una recreació detallada de tot el recorregut que van fer els joves aquell dia», com explica Rac1, la investigació apunta a un altre possible assassí: Bartomeu Soler. 

Es tracta d'un home que vivia en una barraca propera al lloc on es va perdre el senyal dels telèfons dels joves. A causa d'un error en l'origen de les dades dels investigadors, no ha estat fins ara, cinc anys després, que Bartomeu Soler s'ha considerat el possible autor dels fets. Tanmateix, Soler no podrà declarar perquè va morir el desembre de 2019.

Jordi Magentí ha estat diversos cops a la presó

Jordi Magentí ha estat, fins ara, el principal sospitós d'aquesta investigació. De fet, va estar més de 300 dies empresonat, però el jutge que s'encarrega del cas el va deixar en llibertat a causa de la falta d'indicis per declarar-lo culpable. 

Jordi Magentí, presumpte assassí del cas del Pantà de Susqueda
Jordi Magentí té antecedents | ACN

La nova informació obtinguda apunta a Soler, per tant, Magentí s'allunya del punt de mira. No obstant això, Jordi Magentí té antecedents per assassinar la seva exdona l'any 1997, una informació que tenen molt present els serveis policials encarregats de dur a terme la investigació.