YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'oci nocturn afirma que les noves mesures de confinament suposen un cop «letal» pel sector

El Govern ha decretat el tancament de les discoteques i les sales de festes a la ciutat de Barcelona i bona part de l'àrea metropolitana

Discoteca
La patronal de l'oci nocturn assegura que les mesures de confinament que ha decretat aquest divendres el Govern perjudiquen el sector. | ACN

L'oci nocturn creu que les noves mesures de confinament que s'aplicaran a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Noguera i el Segrià suposen un cop «letal» pel sector. En declaracions a l'ACN, el secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats i Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha assegurat que la meitat dels locals d'oci nocturn que hi ha a Catalunya hauran de tancar «definitivament» i ha demanat una reacció «urgent» per part de les administracions.

Aquest migdia, el Govern ha anunciat les mesures específiques que s'aplicara a Barcelona ciutat i altres dotze municipis de l'àrea metropolitana, així com a les comarques de la Noguera i el Segrià, durant un període inicial de 15 dies, entre les quals s'inclou el tancament de totes les activitats d’oci nocturn, sales de festa i discoteques.

«Necessitem més de 30.000 milions d'euros a tot l'Estat per mantenir les empreses i els llocs de treball», ha reclamat Joaquim Boadas. Segons les dades facilitades per la mateixa federació, a Catalunya hi ha prop de 10.000 locals que donen feina a més de 20.000 persones.

«Un cop definitiu» que arriba en el pitjor moment de la temporada

Pel secretari general de Fecasarm, «la valoració de la nova realitat no pot ser positiva». «El sector havia començat a remuntar una mica malgrat treballar amb restriccions importants; ara tornem a començar de zero, i això fa que els negocis es desanimin», ha dit.

Boadas ha afirmat que el sector ha entrat en una situació «dramàtica» i ha assenyalat que les noves mesures de confinament arriben en el pitjor moment de la temporada. «Si en els mesos d'estiu no es pot treballar, això és un cop definitiu», ha apuntat. «Tenim dos mesos on es concentra gran part de la nostra activitat, i estar aturats ens suposa un dany irreparable», ha afegit.

Davant aquesta situació, Boadas reclama que les ajudes públiques arribin al sector «com més aviat millor» i que aquestes siguin a fons perdut. «Hi ha molta incertesa; les empreses han acumulat molts deutes i obligacions fiscals i de Seguretat Social», ha reblat.


Comentaris

envia el comentari