Uns okupes amenacen la policia de fer esclatar una granada de mà al centre de Barcelona

Els agents han necessitat l'ajuda dels artificiers dels TEDAX

Un agent dels Mossos d'Esquadra realitzant una detenció
Un dels okupes ha estat detingut després d'amenaçar els agents amb una granada de mà | Mossos d'Esquadra

Tensa situació la viscuda aquest matí de dimecres al carrer Tenor Masini de Barcelona. Dos germans, de nacionalitat espanyola i aproximadament 40 anys, han amenaçat els agents dels Mossos d’Esquadra que havien acudit al seu domicili per desallotjar-los. Els germans estaven vivint il·legalment al domicili i una patrulla s’ha aproximat per expulsar-los.

Al voltant de les nou del matí, una patrulla dels Mossos d’Esquadra s’ha dirigit a aquest domicili de la ciutat comtal per procedir a expulsar els okupes.  La sorpresa ha arribat quan un veí, que estava presenciant l'escena des del seu balcó, ha alertat els agents que un dels ocupants tenia una granada de mà i amenaçava de llençar-la si els agents no aturaven el desallotjament.  En aquest moment han detingut l’operació per demanar l’ajuda dels artificiers dels TEDAX, els qui han aparegut pocs minuts després.

L’ ‘okupa’ va entregar finalment la granada

Han estat els artificiers qui han pogut negociar amb els germans i un d’ells ha entregat finalment la granada de mà. Segons els agents, l’explosiu era autèntic però no tenia càrrega explosiva. El germà que amenaçava amb la granada ha estat finalment l’únic detingut d’aquesta operació policial.

Tot i aquesta tensa situació a primera hora del matí, els ocupes no havien causat molèsties al barri ni a l’immoble durant el temps que havien estat vivint. Els germans, però, eren uns vells coneguts de la policia. En total acumulaven 23 antecedents policials per robatoris violents en establiments comercials, als quals se’ls ha de sumar ara la pertinença d’una granada i per un delicte d'amenaces.

Per la seva banda, els veïns del carrer Tenor Masini de Barcelona s’han aixecat espantats amb la situació que s’estava vivint al seu propi barri. Com que en un principi no es tenia constància de l’autenticitat de la granada, la major part del veïnat ha hagut de ser desallotjats preventivament per evitar danys majors. Finalment, tot ha quedat en un ensurt i els germans d’uns 40 anys i nacionalitat espanyola han sortit de l’immoble.


Comentaris

envia el comentari