Estenedor on suposadament estenen carn de gat i pell d'altres animals

Uns okupes, acusats d'estendre carn de «gats escorxats» a València

Aquests asseguren que és carn de vedella i que es tracta d'una tradició boliviana

Els veïns d'un edifici del barri de Monteolivete, a València, han denunciat a un grup d'okupes per estendre carn en un pati comú. Tal com han declarat al programa de 'Cuatro al día', això provoca olors molt fortes i desagradables, i ja estan notant l'arribada d'insectes i paneroles a les immediacions de l'edifici. A més a més, els veïns asseguren que es tractaria de «gats escorxats» i no de carn de vedella com manifesten els protagonistes.

«És una tradició boliviana»

Segons ha explicat la propietària del pis a l'equip de 'Cuatro', ja fa mesos que els okupes estenen la carn al costat mateix de la roba i de poc serveixen les visites de la policia i les advertències constants als serveis del SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa) perquè parin de fer-ho. A més a més, en nom de tota la comunitat s'han vist obligats a penjar cartells  a l'entrada de l'edifici: «Per raons d'higiene pública, salut i per evitar  plagues i problemes de pudor i pestilència, demanem no assecar pells d'animals, ni vísceres, ni similars, ni als balcons ni als propis pisos». 

La propietària assegura que les peces de carn que estenen tenen encara les potes incloses, i insisteix que «no és ni pollastre ni conill, jo crec que són gats».

Carn en un estenedor
Els veïns creuen que pot ser carn de gat, però els propietaris asseguren que és vedella | Cuatro

Tal com han declarat la resta d'inquilins, el grup d'okupes estaria format per unes 15 persones  aproximadament. Segons s'ha pogut saber, recentment s'han fet càrrec d'un bar proper a l'edifici. «Han agafat el bar del davant i a saber què estan servint. Jo penso que donen gat per llebre», manifestava la propietària del pis. L'equip de 'Cuatro al día' ha pogut parlar amb els acusats i asseguren que la carn és vedella. «Nosaltres comprem la carn al mercat, és una tradició boliviana. S'estén al sol amb llimona i sal i després es fregeix», manifestaven. 

Els veïns segueixen denunciant la situació i asseguren que no poden aguantar més així. Fins i tot han denunciat davant del SEPRONA els presumptes maltractaments animals: «Si es posen a matar els gats, no pot ser, és insalubre». «He de viure amb les finestres tancades perquè si no se m'omple la casa de paneroles», afegia la propietària.