Mà introduint una clau al pany d'una porta

La petició d'uns 'okupes' que Catalunya no es pot creure: «Quina vergonya!»

Les xarxes socials s'han encès i han criticat durament els 'okupes' i la situació en què viu Barcelona

Les xarxes socials no es poden creure la petició que han fet uns 'okupes' d'un solar al districte de Sant Gervasi, de Barcelona capital. El rebombori s'ha generat després d'una piulada on s'ha publicat una imatge que descriu els fets.

Segons expliquen des del compte 'On vas Barcelona (Stop Colau)', i amb una imatge signada per J.Martí, uns 'okupes' que hi ha en un solar del carrer Sant Joan de la Salle, just al costat de l'escola La Salle Bonanova, han demanat als veïns de la zona i a altra gent que circuli per aquell carrer que no aparquin els seus vehicles davant de la porta del solar, on hi ha un senyal pintat a terra precisament per no aparcar-hi —és una zona de càrrega i descàrrega, tot i que no s'aprecia a la imatge un rètol informatiu— però que no compta amb un gual senyalitzat.

Les xarxes no han trigat a encendre's en considerar que unes persones que han 'okupat' un solar de forma il·legal no poden exigir ara que no s'aparqui a la porta, i alguns usuaris fins i tot s'han mostrat violents i farts de la situació. «Amb un bat de beisbol a la porta els esperaria jo», «colla de vividors», «quina vergonya» o «els hi fotria un parell de còctels molotov» són alguns dels comentaris que es poden trobar com a resposta al tuit.

Cs durà mocions als ajuntaments catalans demanant més patrullatge policial per prevenir ocupacions d'habitatges

Aquesta és només l'última mostra d'unes okupacions il·legals que a la ciutat de Barcelona s'han disparat en els últims mesos, coincidint amb el confinament i el final de l'estat de l'alarma. En conseqüència, alguns grups polítics ja han avançat que demanaran més actuacions contra aquesta mena de delictes.

Ciutadans, per exemple, ja ha anunciat que durà mocions a tots els ajuntaments catalans on té representació per reclamar més patrullatge policial per combatre les ocupacions il·legals d'immobles i promoure l'assessorament jurídic als propietaris perquè els puguin recuperar.

La formació taronja vol mesures que vetllin per la lluita contra aquest fenomen i vetllin per la seguretat i la convivència veïnal. Així mateix, proposa l'elaboració d'un cens d'habitatges ocupats en el qual s'indiqui si s'utilitza l'immoble per a fins delictius o per necessitat.