Onze anys de presó per robar i apallissar un botiguer amb un pal a Girona

L'acusat diu que es va limitar a defensar-se i que no es va endur res de l'establiment

Guàrdia Urbana de Barcelona
L'acusat nega haver robat res i assegura que qui volia agredir-lo primer era el botiguer   | Guàrdia Urbana de Barcelona

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un lladre reincident que s'enfronta a 11 anys de presó per atracar en un supermercat del centre de Girona i apallissar el botiguer amb un pal. Segons les acusacions, cap a les tres de la tarda del 10 d'agost del 2017 l'acusat va entrar a la botiga situada al carrer Anselm Clavé i es va intentar endur una llauna de cervesa sense pagar.  

Quan el treballador li va voler impedir, va agafar un tauló de fusta que separava les compres a la caixa i li va propinar cops a la cara i al cap. Com a resultat de l'atac, el botiguer va perdre una estona la consciència i, quan es va recuperar, es va adonar que faltava un sobre amb 700 euros del supermercat. L'acusat ho nega, assegura que va ser el botiguer qui el va voler agredir primer i que d'entrada es va «defensar» . «Després em vaig tornar boig», ha dit. També ha assegurat que no es va endur res de l'establiment.

  

El botiguer va haver de passar per quiròfan 

Com a conseqüència de l'atac, el botiguer va patir fractures a ossos de la cara i va necessitar passar pel quiròfan. Va perdre dues dents. Com seqüeles estètiques li ha quedat una cicatriu a la cara de quatre centímetres, una asimetria facial visible i una tumefacció a la regió maxil·lar superior.

  

A més, va patir estrès posttraumàtic que ha derivat en una incapacitat laboral per un trastorn neurològic. «La mútua em va enviar al psicòleg perquè tenia por de sortir al carrer i ansietat», ha explicat.

Per aquests fets, la fiscalia acusa el processat d'un delicte de robatori amb violència amb instrument perillós i en establiment obert al públic i un delicte de lesions agreujades. Demana que li imposin una pena d'11 anys de presó i li aprecia a l'acusat una agreujant de reincidència perquè té una condemna prèvia per robatori. També sol·licita que indemnitzi la víctima amb 82.413,04 euros per les lesions i les seqüeles.

L'acusat ho nega

La versió de l'acusat és molt diferent de la de l'acusació pública i la víctima. Ha assegurat que ja havia tingut discussions prèvies amb el botiguer. «Jo aleshores vivia al carrer i ell a vegades descarregava el seu mal humor en mi», ha dit. 

  

Segons el seu relat, aquella tarda ell i un amic van entrar a comprar dues llaunes de begudes, però assegura que va ser el botiguer qui el va començar a increpar i agredir quan li va recriminar que eren més cares que altres dies. L'acusat diu que va ser la víctima qui va agafar primer el pal amb la intenció d'agredir-lo. De fet, a través del seu advocat, acusa el botiguer d'un delicte de lesions i demana que el condemnin a 1 any de presó. 

El processat ha negat que robés ni la cervesa ni cap sobre amb 700 euros i exposa que els agents li van intervenir tot el que duia al damunt però els objectes presumptament sostrets no hi eren. La seva defensa demana l'absolució pel robatori. En relació a les lesions, assegura que li han d'apreciar atenuants o eximents incompletes de legítima defensa, alteració mental perquè té diagnosticat un trastorn bipolar i de confessió. El judici ha quedat vist per a sentència. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari