Un camió de bombers

Onze ferits per inhalació de fum en una cèntrica botiga de Badalona

Els fets han tingut lloc aquest matí a causa del mal funcionament d'un generador

Ensurt important aquest dilluns a la ciutat de Badalona. Onze persones han resultat intoxicades per inhalació de fum en una botiga del municipi a causa del mal funcionament d'un generador. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han informat que l'incident ha tingut lloc al voltant de dos quarts de dotze del migdia en un establiment ubicat al carrer Francesc Lairet.

Els Bombers han desplaçat fins al lloc dels fets dues dotacions, que han revisat el local per detectar l'origen del fum i han fet també tasques de ventilació. Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha activat tres unitats terrestres i un equip ECO. Els equips d'emergències han atès un total d'onze persones —quatre homes i set dones—, de les quals quatre en estat menys greu i set en estat lleu.

Dels set ferits lleus que ha provocat el fum, cinc han estat donats d'alta 'in situ', mentre que la resta d'afectats han estat traslladats a l'Hospital Municipal de Badalona i a l'Hospital Germans Trias i Pujol per ser atesos.

Incendi en una fàbrica d'espelmes a Sentmenat

D'altra banda, la matinada d'aquest mateix dilluns, els Bombers de la Generalitat han intervingut en un incendi en una fàbrica d'espelmes a Sentmenat, a la comarca del Vallès Occidental. Els fets, que no han provocat ferits, han tingut lloc al carrer Can Clapers del municipi vallenc a dos quarts d'una de la passada matinada.

El cos d'emergències ha mobilitzat 25 dotacions —17 vehicles d'aigua, un vehicle autoescala i 7 vehicles lleugers i de comandament amb el Grup de Suport Logístic GROS sanitaritzat— per extingir les flames que s'han produït al pati exterior de la planta i a la nau principal —que ha cremat totalment—, afectant diverses cisternes de parafina i un dipòsit de gasoil.

En els treballs per sufocar les flames, els Bombers de la Generalitat han comptat amb el suport de diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, que han tallat el pas a la zona i estan fent control d'accessos. Així mateix, també s'han desplaçat fins al lloc dels fets unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).