Una batuda antidroga al Raval de Barcelona permet desarticular un narco-magatzem on hi havia 25 persones

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut a dues persones per tràfic de drogues al carrer Príncep de Viana

Els Mossos d'Esquadra de Ciutat Vella, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana del districte, han desarticulat aquest matí, 9 de maig, un narco-magatzem del carrer Príncep de Viana. Feia setmanes que els veïns d'aquest carrer, molt proper a Sant Antoni, notaven com entraven o sortien persones d'una planta baixa d'aquest carrer. A les nits, els problemes encara eren pitjors. Baralles i crits. Feia dies que la policia els hi anava darrere, segons han explicat fonts de la investigació a CatalunyaDiari.cat.

Agents de l'ARRO de Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, al narco-magatzem desarticulat.
Agents de l'ARRO de Mossos i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, al narco-magatzem desarticulat. | Guillem RS

Un narco-magatzem amb 25 persones a l'interior

Avui, quan faltaven pocs minuts per la una del migdia, un dispositiu conjunt dels dos cossos policials, amb agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra, han irromput amb una ordre judicial en aquest magatzem. A l'interior hi havia, segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, unes 25 persones. El magatzem, convertit en un punt de venda i de consum de droga al cor del Raval, tenia una persona que era l'encarregada de vendre la cocaïna i l'heroïna als consumidors.

Entraven i sortien buscant droga, segons alguns testimonis. Els narcopisos són un dels molts focus d'inseguretat d'un barri deixat de la mà de Déu. Les operacions dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana són continus; cada setmana es poden desarticular un parell de punts d'aquests.

Dos detinguts durant la batuda antidroga

La policia ha fet fora a tots els consumidors que hi havia a l'interior després d'identificar-los un per un i s'han pogut detenir a dues persones. Una d'elles, una dona de nacionalitat senegalesa, qui, segons els investigadors, era la responsable del magatzem —imputada per un delicte contra la salut pública en la modalitat del tràfic de drogues; i una segona persona, un home, sobre qui hi havia una ordre de cerca i captura per altres causes penals en curs.

A l'interior d'aquest magatzem hi havia 25 persones consumint droga.
A l'interior d'aquest magatzem hi havia 25 persones consumint droga. | Guillem RS

 

Els consumidors que eren dintre del magatzem esperaven a l'exterior per tornar a entrar i poder recuperar les seves pertinences. Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha custodiat l'edifici a l'espera de ser entregat als seus propietaris, que l'hauran de tancar per evitar que torni a ser ocupat per narcos i consumidors de drogues. Sobre les quatre de la tarda s’ha tapiat el local.

Durant l'escorcoll els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han pogut fer amb diverses quantitats de drogues. Uns 13 grams d'heroïna, 17 grams de marihuana i algunes paperines de cocaïna, tot i que poca quantitat. També s'ha pogut intervenir 900 euros en efectiu.

Setge policial als narcopisos

Fa mesos que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana volen posar el peu al coll a aquest tipus de pisos que els narcos fan servir com a punts de distribució i de narcosala. És una manera de ser dintre d'un barri molt castigat, vendre droga i també deixar que els consumidors hi consumeixin dintre. Més enllà del delicte contra la salut pública, aquests punts de venda de drogues en pisos ocupats genera una gran sensació d'inseguretat als veïns del barri.

S'han detingut a dues persones al carrer Príncep de Viana del Raval de Barcelona.
S'han detingut a dues persones al carrer Príncep de Viana del Raval de Barcelona. | Guillem RS

 

Abans d'aquestes d'avui, la policia havia fet 59 entrades en domicilis i 81 detinguts des de principis de 2017 en el barri del Raval —24 entrades i 33 detencions enguany. Amb tot, però, aquesta xacra és complicada de resoldre. Les persones detingudes normalment tornen al carrer i els habitatges tornen a ser habitualment ocupats un altre cop. Poques vegades es pot tapiar o impedir l'entrada de nou dels narcos.

Aquesta tarda els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet un nou dispositiu per desallotjar un pis també relacionat amb el tràfic de drogues al carrer Ferlandina del Raval.


Comentaris

envia el comentari