Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

Operatiu policial contra el tràfic de drogues a Catalunya amb policies locals detinguts

El dispositiu se centra a Llinars del Vallès, on hi ha els agents detinguts | La policia catalana ha fet 28 escorcolls en diversos punts de Catalunya

ACTUALITZACIÓ 21.48 hores

El balanç de detinguts en l'operació anti-droga d'aquest dimarts a Llinars del Vallès s'ha incrementat a més d'una desena, segons ha informat l'ACN. De moment no ha transcendit si entre els nous arrestats hi ha més agents de la Policia Local del municipi. Cal recordar que els Mossos han detingut aquest matí quatre policies municipals de Llinars i no descartaven que n'hi hagués algun implicat més.

NOTÍCIA ORIGINAL 08.40 hores

Els Mossos d'Esquadra han fet un ampli desplegament policial a primera hora d'aquest dimarts. El motiu és un operatiu contra el tràfic de drogues, un més a terres catalanes. Aquest, però, té un ingredient afegit: policies locals estan implicats. 

Segons ha avançat 'El Periódico', el dispositiu de la policia catalana s'ha desplegat al municipi de Llinars del Vallès, al Vallès Oriental. L'objectiu és acabar amb una xarxa dedicada al tràfic de marihuana i hi estarien implicats diversos agents de la policia local de Llinars del Vallès.

Tràfic de drogues i policia local

Els Mossos d'Esquadra han començat l'operatiu ben d'hora, cap a les cinc de la matinada. Unes entrades i escorcolls que s'estan fent a la comissaria municipal de la localitat del Vallès Oriental i en domicilis d'altres punts del territori, per localitzar i detenir els membres d'una organització criminal.

Una banda que, entre altres persones, estarien integrats diversos agents de la Policia Local de Llinars del Vallès. Tots plegats formen una organització que es dedica al cultiu i el tràfic de drogues, a més del blanqueig de capitals. Durant l'activitat de la banda en territori català, els agents implicats en aquesta xarxa de narcotràfic ocultaven les activitats que es duien a terme. 

Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra a primera hora del matí han arribat a les dependències policials de la població del Vallès Oriental amb l'objectiu de detenir els agents de la policia local. En total se n'han detingut quatre. Els escorcolls a la comissaria continuen per trobar més informació.

A més d'aquest punt a Llinars del Vallès, a la mateixa localitat s'està fent un altre registre encara més important. En concret s'està duent a terme al polígon industrial de Can Prat. Així mateix, també es fa un registre en domicilis de la població.

D'altra banda, l'organització criminal estava amagada en diversos punts del territori i, segons els Mossos d'Esquadra, s'han fet 28 escorcolls en diverses localitats. A més de Llinars del Vallès, on s'han fet la majoria juntament amb Barcelona, també n'hi ha hagut a Piera.

Aquesta actuació dels Mossos és el resultat d'una investigació oberta fa un any.

Relació amb un tiroteig a Llinars

En el marc de l'operatiu, les detencions dels policies locals s'han produït per presumpta col·laboració dels agents amb la banda. A més dels quatre membres de la Policia Local de Llinars del Vallès ja detinguts, no es descarta que n'hi hagi més.

A més, un dels agents detinguts seria la persona que estava parlant amb un home que va morir tirotejat a Llinars el desembre del 2019. Llavors, ja es va dir que era el seu confident.