Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un operador professional de drons s'inventa una acció policial per sobrevolar Girona

L'home va demanar autorització per fer volar l'aparell
Dron
Investigat un home per falsificació documental per poder sobrevolar un dron a Girona | Catalunya Diari
 

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) han dut a terme una investigació per una presumpta falsificació documental per part d'un operador professional de drons a Girona

Petició per sobrevolar l'aparell

L'home va començar les gestions per sobrevolar el seu dron amb ENAIRE, el gestor de navegació aèria d'Espanya, i va fer una petició a finals del mes d'abril per fer volar l'aparell en l'espai aeri controlat de l'Aeroport de Girona i en una zona urbana de la ciutat. A més a més, també es preveia el vol sobre aglomeracions d'edificis i persones a l'aire lliure.

Segons informen els Mossos, en la documentació que aquest va presentar s'especificava que l'enlairament de l'aparell es feia a requeriment d'un cos policial, i és que aquesta mena de vols professionals estan permesos en circumstàncies d'emergència com és aquest cas d'excepcionalitat per la Covid-19.

Investigació dels Mossos

Davant les sospites que la documentació presentada per l'home inclogués informació falsa, els Mossos, juntament amb ENAIRE, van iniciar una  investigació per comprovar si s'estava produint un delicte o no i, en tot cas, identificar a l'autor d'aquest. 

A partir de la documentació aportada i les investigacions fetes es va confirmar que la documentació estava falsificada i no era cert  que el vol es duia a terme a petició d'un policia local. Per tant, es va prohibir el vol i l'investigat va haver de declarar en qualitat d'investigat. Posteriorment va ser traslladat a les diligències policials del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, i finalment ha quedat investigat per delicte de  falsificació documental