Un os fereix de gravetat una dona Espanya i continua lliure

Els fets han ocorregut a Astúries i la dona segueix ingressada a l'Hospital Universitari Central de la mateixa ciutat

El contacte entre ossos i persones a Espanya és molt estrany, però quan succeeix pot ocasionar una tragèdia. Aquest és el cas d'una dona de 75 anys d'Astúries que ha patit l'atac d'un os. L'animal va ferir-la i va tractar d'arrossegar-la fins al seu cau, però els acompanyants de la víctima van aconseguir evitar-ho.

Aquest és el primer atac d'un os a Astúries des de fa dècades, i les autoritats busquen l'animal per evitar que causi més estralls. Mentrestant, la víctima se segueix recuperant a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els fets han ocorregut la tarda-nit d'aquest diumenge, 30 de maig, a la localitat de Sonande, a Cangas del Narcea. La víctima, una dona de 75 anys, havia estat sopant amb uns amics i després van decidir fer una passejada pels voltants de la vila. De sobte, van trobar-se amb l'animal, que va llançar una urpada directa a la cara de la dona. Aquesta va quedar malferida a terra i l'animal va intentar portar-la fins al seu cau.


Afortunadament, els acompanyants van aconseguir espantar l'os amb crits i van poder atendre a la dona. Segons la Unió de Sectorials Agràries d'Astúries (Usaga), la víctima ha patit un esquinç a la cara i s'ha trencat la pelvis. En un primer moment va ser traslladada a l'Hospital Carmen i Sever Ochoa, però després la van portar a l'HUCA per ser sotmesa a una cirurgia maxil·lofacial. Ara està fora de perill, i se segueix recuperant.

L'os, un animal de grans dimensions, va desaparèixer espantat pels crits i ara està en el punt de mira de les autoritats. No és gens normal que es produeixin trobades entre ossos i humans i, per tant, es vol evitar que es repeteixin nous incidents. Cal recordar, però, que la majoria d'aquests successos es produeixen per imprudències dels éssers humans i que la caça no ajuda a eliminar els animals més violents.


Aquest mateix dilluns, personal especialitzat de la Fundació Os i del Principat d'Astúries estan investigant la zona per intentar localitzar l'os, sedar-lo i treure'l del lloc. La intenció és allunyar l'animal de la presència humana, però sense causar-li mal.

Ossos a prop de l'entorn urbà

Precisament un equip d'investigadors de la Universitat d'Oviedo va dur a terme un estudi internacional que va documentar 664 atacs d'ossos a éssers humans entre 2000 i 2015. La majoria d'ells, gairebé 300, es van produir a Europa, mentre que als Estats Units hi va haver 183 i a Àsia 190. Les conclusions de l'estudi adverteixen sobre un augment dels atacs arreu del món en els últims anys. La majoria d'aquests atacs són reaccions defensives per part dels animals.

És més, a principis d'aquest mes, un veí de la localitat de Reguera del Cabo, a Cangas del Narcea, va gravar a un os de curta edat que corria desorientat per la carretera. La imatge va cridar l'atenció perquè és poc comú veure aquests animals en entorns urbans, i la principal teoria és que va arribar fins allà desesperat davant l'escassetat d'aliments en el seu hàbitat.

La imatge va córrer com la pólvora a les xarxes socials i va desencadenar l'alarma entre els veïns. Com si fos una premonició, un dels comentaris del vídeo advertia el següent: «Que bonic tot, fins que a l'os li passi alguna cosa o, pitjor encara, a un nen o a una persona gran».


Comentaris

envia el comentari