Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Esther López cotxe

Óscar, l'amic d'Esther López, acorralat per la policia després de les noves proves

Esther López va passar les últimes hores de vida amb ell

S'acaben de complir dos mesos des que va aparèixer el cos sense vida d'Esther López en una cuneta de Traspinedo, a Valladolid. Durant aquest temps, la Guàrdia Civil encara no ha esbrinat els motius de la mort de la jove ni els possibles responsables.

Més d'una vegada, s'han mostrat convençuts que el cas es resoldria, però és possible que s'hagi allargat més del que esperaven. No obstant això, recentment s'han produït una sèrie d'avenços que poden ser crucials.

Ahir, dimecres, l'última persona amb qui va estar Esther aquella nit, el seu amic Óscar, va ser interrogat per la Benemèrita durant diverses hores. També se li va intervenir el vehicle per a comprovar si tenia algun cop a la carrosseria o restes d'ADN. Volen descartar qualsevol possibilitat d'atropellament.

Una de les principals línies de recerca els fa pensar que la noia va ser atropellada per un cotxe. L'autòpsia va revelar que tenia el maluc fracturat, una fuetada cervical i cops al tòrax i a l'abdomen. Les múltiples lesions que presentava li haurien pogut causar una hemorràgia interna.

Sospiten que podria haver estat atropellada per l'esquena i que els fets van tenir lloc la mateixa nit de la desaparició, el 12 de gener. Però també tenen la certesa que el cos va ser traslladat, que no va morir a la cuneta on va ser localitzada per un senderista.

Muntatge Esther López i guardia civil
La nit que va desaparèixer, Esther López estava amb dos amics | Catalunya Diari

La postura que presentava quan la van trobar i el fet que haguessin passat vint-i-quatre dies des de la desaparició avalen aquesta teoria. Es tracta d'una zona bastant transitada, en la qual es van fer fins a quatre batudes, però no es va trobar cap pista sobre la jove.

Esther López el 12 de gener havia quedat amb uns amics per a veure un partit de futbol en un bar. La vetllada es va acabar allargant en altres establiments hostalers del poble. Al final de la nit, la jove va marxar amb cotxe juntament amb Óscar i un altre amic.

Aquest últim va baixar a la urbanització del Romeral, molt a prop del lloc on va ser localitzat el cadàver. Els dos amics que van estar amb ella aquella nit sempre han estat al punt de mira dels investigadors, però sobretot Óscar.

Aquest sospitós va arribar a oferir fins a tres versions diferents del que va passar la nit de la desaparició. En primer lloc, va dir que havien discutit perquè ella volia seguir de festa i ell no i que la va deixar sola a la carretera. Després, va assegurar que la va deixar allà perquè una tercera persona la recolliria.

L'última explicació que va donar és que la noia tenia previst tornar a casa de l'altre amic amb qui havien estat de festa.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
La Guàrdia Civil centra la investigació en el cotxe de l'amic d'Esther | Europa Press
 

El cas d'Esther López, pendent dels amics

l'amic d'Esther López es presenta com el principal sospitós. Va confessar als agents que ell havia anat a dormir a la casa que la seva família té a la urbanització del Romeral i que no tenia ni idea del que li va passar a Esther un cop es va acomiadar d'ella.

L'altre noi que anava amb ells va ser incapaç d'aportar dades de rellevància. Deia que no recordava pràcticament res d'aquella nit.

Els investigadors s'han centrat en aquests dos joves des del principi i els situen com a principals sospitosos de la desaparició. Volen saber com van ser les últimes hores de vida de la noia.

Fins ara, només s'havia detingut una persona pel cas d'Esther López. Parlem de Ramon, 'el manitas', que al cap d'uns dies va ser posat en llibertat per la falta de proves.