Muntatge Esther López

Óscar, principal sospitós de la mort d'Esther López, decideix parlar

La investigació del cas d'Esther López podria fer un pas important amb la revelació del sospitós principal

La mort d'Esther  López, trobada sense vida en una cuneta després de 24 dies desapareguda, continua estant envoltada d'incògnites.

La hipòtesi principal de la Guàrdia Civil seria un atropellament. A més, creuen que la jove val·lisoletana va ser posada al lloc on es va trobar de forma intencionada.

Però la investigació continua oberta i s'estan analitzant la roba així com el mòbil, que ha permès saber el destinatari del seu últim missatge. Una investigació que té al punt de mira un jove anomenat Óscar, l'amic que la va veure amb vida per darrera vegada.

El jove ha fet una confessió inesperada que podria ser important per al cas. Ha revelat un fet que van fer a la nit de cotxes.

Óscar i la seva darrera confessió dins del cas Esther López

L'esmentat amic d'Esther, al cotxe del qual va viatjar la matinada en què va desaparèixer, ha estat sempre al punt de mira dels investigadors. Ha caigut en diferents contradiccions al llarg de les declaracions que ha anat fent.

Primer, va explicar que, després de deixar Carlos, ell i la noia van seguir el seu recorregut fins que van discutir i ella va baixar del cotxe. Però sembla que això no és tot el que havia passat. S'ha descobert que l'home havia confessat més fora de les dependències policials.

Una de les batudes a Traspinedo, Valladolid.
Segons Óscar, Esther López va trigar 45 minuts a recórrer una distància de 100 metres. | Cedida

Tenir aquesta dada va servir als agents del cas per saber que els tres amics van estar involucrats en un fet que s'havia amagat. Segons ha revelat 'OkDiario', abans de prendre camins separats, havien estat a Las Bodegas, una zona situada a un quilòmetre de Traspinedo.

Aquest lloc es compon de «berenars privats tancats i amb cellers a la part posterior». Sembla que hi van consumir drogues dures, exactament cocaïna fumada o crac. Una droga que provoca un «estat d'èxtasi» pràcticament immediat a l'estat d'ànim de qui la pren, ja que triga menys de deu segons a arribar al cervell.

Així mateix, aquesta eufòria pot desaparèixer de seguida i dona lloc a situacions com a alteració del ritme cardíac o dilatació de les pupil·les. Existeixen altres efectes possibles com augment de la pressió arterial, paranoia, comportaments violents o increment de la temperatura corporal.

Entre les complicacions que aquesta substància pot portar amb si estan nàusees, mals de cap, convulsions, atacs cerebrovasculars i, fins i tot, el coma.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
L'amic d'Esther López ha acabat confirmant l'episodi amb cocaïna fumada. | EP

Això sí, després de revelar-se els fets, l'entorn més proper a López ha deixat de manifest que ella no consumia drogues.

Óscar es referma com a sospitós més rellevant de la mort d'Esther López

Tenir aquesta dada que l'amic s'ha encarregat d'ocultar pot ser útil per conèixer què va passar. Ara, l'atura d'aquest fil per intentar descobrir què va passar aquella nit. És innegable que el silenci d'Óscar i aquesta nova informació el mantenen com a principal sospitós.

Altres motius que han fet que susciti el recel dels investigadors són les contradiccions en què, com hem exposat, ha caigut. A més, també fa sospitar que el seu cotxe, analitzat i sense restes biològiques de la noia, estigués tan net.

Fotomuntatge d'Esther López i un cotxe inspeccionat per la policia científica

Del sospitós de la mort d'Esther es qüestionen les contradiccions o la neteja del vehicle | La Notícia Digital

De la mateixa manera, el fet que deixés la jove sola, de matinada, al costat d'una carretera també desperta dubtes. És més, la parella, que fa uns dies va decidir parlar, ha deixat de manifest que tampoc no es creu aquesta afirmació.