Imatge d'una ambulància del SEM en un succés a Barcelona.

Dos nens acaben a l'hospital després d'un greu descuit a casa seva a Catalunya

Quatre intoxicats, dos dels quals menors i en estat greu, per monòxid de carboni d'una caldera a Montesquiu, a Osona

Ensurt a Montesquiu, a Osona. Quatre persones han resultat ferides per la intoxicació per monòxid de carboni d'una caldera a la localitat osonenca. Dues d'elles, que són menors, es troben en estat greu i han estat traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i una altra ha estat portada al mateix hospital, en estat menys greu. 

També hi ha una persona ferida lleu a l'Hospital de Vic. S'han activat cinc vehicles i dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Dues dotacions de Bombers han accedit a la casa i han donat suport amb l'assistència. També han pres les mesures oportunes i han comprovat que hi havia acumulació de monòxid de carboni. La causa més probable seria la mala combustió de la caldera, apunten des de Bombers.

Una Setmana Santa moguda pels Bombers

Els Bombers han fet 69 rescats i recerques al medi natural aquesta Setmana Santa -entre dissabte 9 i dilluns 18 d'abril-, segons ha informat el cos d'emergències. En concret, han fet 44 rescats de muntanya, tres rescats marítimes i dos més en coves i pous. 

En paral·lel, han fet 20 recerques. Entre els serveis destacats, hi ha el rescat d'un espeleòleg atrapat en un avenc a Sant Esteve de la Sagra (Pallars Jussà), després de quedar exhaust a l'interior. També el rescat en helicòpter de dues persones que no podien tornar després de fer el cim de Torreneules, a Queralbs (Ripollès), per fort vent a la zona.

▶️ Les imatges de la vergonya: Motoristes condueixen temeràriament a Barcelona i són denunciats

A més, des del divendres, han fet una trentena de serveis de recerca i rescat al medi natural. La xifra és inferior a la de l'any passat durant la Setmana Santa, quan encara existia restriccions de mobilitat pel territori com a conseqüència de la pandèmia

El darrer servei informat el cos és el rescat d'un espeleòleg atrapat en un avenc a Sant Esteve de la Sagra (Pallars Jussà), després que quedar exhaust a l'interior. Durant el cap de setmana, els Bombers han assistit diversos excursionistes a diferents punts del territori per caigudes i torçades de turmell. 

També diumenge es va rescatar en helicòpter dues persones que no podien tornar després de fer el cim de Torreneules, a Queralbs (Ripollès), pel fort vent a la zona.