Imatge d'un operatiu de Mossos a Barcelona

Avís de Protecció Civil ara mateix a Barcelona: se sent olor de gas

Protecció Civil ha alertat aquest migdia que el telèfon 112 ha rebut una vintena de trucades alertant sobre una forta olor de gas

Minuts de certa confusió a Barcelona. Protecció Civil ha alertat aquest migdia que el telèfon 112 ha rebut una vintena de trucades alertant sobre una forta olor de gas. L'olor se sentia, principalment, a la zona del Port i als seus voltants. 

Una vegada resolta la incidència, Protecció Civil ha tranquil·litzat la població assegurant que no hi havia cap mena de risc. L'olor ha estat causada per unes maniobres amb un additiu odorant al port i no per cap incident amb gas. 

Protecció Civil envia una alerta per demà a Catalunya

Demà dimecres, 20 d'abril, es preveuen pluges intenses amb tempesta al sud de Catalunya (més de 20 l/m2 en 30 minuts). Per la qual cosa, Protecció Civil ha activat el plaa InunCat fins dijous a la matinada, quan es preveu que es puguin acumular 100 l/m2 en 24 hores al sud de Catalunya. 

A més, segons expliquen, el fenomen anirà acompanyat d'una alteració de l'estat de la mar generalitzada a tota la costa, sobretot a l'extrem sud. Hi haurà mar de fons de l'est i s'esperen onades que superin els 2,5 metres d'alçada (maregassa). 

Avís per a l'estiu: més incendis

Els Bombers de la Generalitat i els Agents Rurals adverteixen que l'actual sequera provocarà una campanya d'incendis complicada aquest proper estiu. 

Els dos cossos apunten a la presència de molta vegetació seca i combustible als boscos catalans i a la manca de pluges prevista per a la primavera com a principals causes. Al mateix temps avisen que els focs tornaran a ser incendis de sisena generació (de ràpida propagació).

Per la seva banda, Protecció Civil ha recordat que allà on hi hagi incendis podria haver-hi confinaments domiciliaris, com el que hi va haver a la zona de Santa Coloma de Queralt l'any passat. Els tres cossos han avançat un mes i mig la reunió anual per coordinar el pla antiincendis Infocat.

Agents Rurals, Bombers i Protecció Civil ja treballen sobre la campanya de possibles incendis d'aquest proper estiu i reconeixen que amb la sequera d'aquest any les previsions no són bones.

«Sembla que les pluges dels últims dies ens han donat una mica de respir però no ens hem d'enganyar: si no plou més, i les previsions per a l'abril i pel maig no són molt encoratjadores, ens hem de preparar per tenir una campanya d'incendis complicada», diu l'inspector en cap dels Agents Rurals, Josep Antoni Mur.