Fotomuntatge d'una ambulància i Pablo, l'espanyol que ha mort fent el que més li agradava

Pablo, l'home que ha mort fent el que més li agradava: «De la manera més ximple»

Els familiars de Pablo González continuen buscant una explicació al succés ocorregut aquest cap de setmana

Ja han passat 48 hores i els amics de Pablo González Armesto segueixen sense comprendre el que ha passat. Aquest asturià de 42 anys va perdre la vida dissabte a la tarda mentre feia un tranquil passeig amb moto amb altres companys a la concentració motard de Villablino (Lleó).

Segons els testimonis, l'accident es va produir «de la manera més ximple» mentre feien una passejada pels voltants del poble. Anaven a menys de 40 quilòmetres per hora quan la moto que anava davant de Pablo va frenar en sec. Va xocar amb la roda davantera i va saltar pels aires cap endavant.

El motorista, natural de Mieres, va patir un cop brusc al pit com a resultat de la caiguda contra l'asfalt. El casc va protegir el seu cap, però l'impacte contra el terra li va causar una hemorràgia interna que va desencadenar la seva mort poc després. Ara, el seu entorn està devastat.

Va morir mentre era traslladat en helicòpter

L'entorn de Pablo González, veí de Mieres de 42 anys i enamorat de les motos, encara intenta assimilar els fets. Asseguren que va ser una fatalitat, i que el més normal és que s'hagués trencat un braç com a molt. No obstant això, el cop va ser suficient per acabar amb la seva vida.

Imatge de Pablo González, mort en un accident
Pablo, el motorista mort aquest cap de setmana | Cedida

Un dels seus millors amics anava al seu costat quan va passar la tragèdia, i explica que tot va passar molt ràpid. Després de passar un gual, la moto que anava davant de Pablo va frenar sense que ell s'adonés de la maniobra. Això va desencadenar la caiguda i va acabar estès a l'asfalt al costat del guarda-raïl.

Els serveis d'emergència es van desplaçar ràpidament fins al lloc de l'accident, però no hi van poder fer res. Pablo encara estava amb vida quan van arribar els sanitaris, encara que patia lesions internes molt greus. Finalment, va morir mentre era traslladat en helicòpter a l'hospital.

Va tenir molt mala sort

Els familiars de Pablo González van vetllar ahir el seu cos al tanatori de Murias, sense acabar de comprendre encara els fets. Asseguren estar trencats per aquesta fatalitat que ha causat una gran consternació a la seva localitat natal de Mieres. Els seus amics van recordar desolats la seva figura.

El descriuen com «un xaval entranyable, molt afectuós i molt noble», que va ser víctima de la mala sort. Asseguren que el més normal és que hagués patit algunes ferides lleus, perquè «anava molt suau». Ara estan intentant assimilar els fets sense buscar culpables, ja que «ha estat pura mala sort».

Pablo era «un gran company per a tothom», molt amic dels seus amics i que es feia estimar. Les motos eren la seva gran passió i es desvivia pels seus pares. Formava part d'una família molt estimada al barri de Santa Marina, on les darreres hores han rebut l'afecte i el suport dels seus veïns.

Un ferit lleu al mateix accident

L'accident en què va morir Pablo va tenir lloc dissabte, cap a les 18.45 hores, al quilòmetre 13 de la CL-626 a la província de Lleó. Les assistències van aconseguir estabilitzar-lo, però ja a l'helicòpter van perdre les seves constants vitals. Eren les 20.25 hores quan van certificar la seva defunció.

El seu company va patir una luxació d'espatlla per l'impacte de la caiguda, sense haver de lamentar més desgràcies. Segons expliquen, Pablo estava fent una ruta per la zona i gaudint del paisatge a poca velocitat. Va ser llavors quan es va produir la fatalitat, de la qual trigaran a recuperar-se.

Al costat de Pablo anava el seu cosí i un amic que es troben devastats pel qual va passar. Ells compartien amb el mort la passió per les dues rodes, i estaven gaudint d'una trobada de motoristes a la localitat lleonesa de Villablino. Tot va acabar en tragèdia, de la manera més inesperada, i de la manera més absurda.