Paco, el jubilat que cremava contenidors tot passejant per Múrcia

L'home va ser detingut, acusat de provocar més de 30 incendis | La seva dona assegura que es medica per depressió
Paco està acusat de provocar incendis en més d'una trentena de contenidors | Twitter (@BarriomarsObs)

 

Ningú podia esperar-se que l'autor d'una onada d'incendis en contenidors de Múrcia fos Paco, un jubilat. Des de fa un mes, l'Ajuntament ha comptabilitzat 61 contenidors cremats i se sap que almenys una trentena d'aquests focs han estat provocats intencionadament.

 

Els veïns dels barris afectats, davant una situació insostenible amb incendis que afectaven els seus edificis, cotxes i comerços, van decidir actuar. Va ser concretament l'Associació de Veïns de Ronda Sur qui llançava un missatge d'alerta a les xarxes socials, demanant més presència policial i ajuda ciutadana per trobar els autors dels focs.

 

 

Paco, un jubilat de 75 anys, presumpte culpable

La Policia Local de Múrcia dirigia un operatiu junt amb el Grup Especial de Seguretat Ciutadana (GESC) i la policia del barri per tal de trobar culpables i la investigació apuntava, lluny de la realitat, a un possible grup de joves que estaria perpetrant actes vandàlics per la ciutat. Finalment es descobria que el presumpte autor dels incendis és Paco, un jubilat de 75 anys.

 

Paquita, la seva dona, ha explicat a 'El Español' que el seu marit «anava a passejar i marxava sol», ja que no el podia acompanyar pels seus «problemes al genoll». Segons la investigació policial, Paco aprofitava llargues caminades per cremar els contenidors del barri. Paquita relata també que des que el seu home va jubilar-se de treballador a l'àrea de parcs i jardins de l'Ajuntament, havia entrat en depressió i fins i tot es medicava. 

 

 

«Paquita, vine a portar-me les pastilles»

Tot i el dispositiu policial que s'havia muntat per trobar el culpable dels focs, han estat quatre veïns de la zona els que han enxampat Paco 'in fraganti'. Chema, un d'ells, va alertar de seguida la policia. Explica que el seu germà va veure «un senyor gran agafant una caixa de fruita, encenent-la i tirant-la dins d'un contenidor». La policia, després de la col·laboració veïnal, va seguir Paco, comprovant que feia tota una ruta per cremar contenidors per la ciutat.

 

Francisco L.M., de nacionalitat espanyola, en el moment de ser detingut, portava un paper i un encenedor, a més d'una gran quantitat de tovallons de paper. Se'l va traslladar a la comissaria de la Policia Nacional, des d'on trucaria a la seva dona: «Als meus 75 anys m'han detingut. Paquita, vine a portar-me les pastilles». Un dels quatre fills de Paco va acudir a les dependències policials, on se l'informaria de l'acusació al seu pare. Paco ha tornat a casa i la família espera demostrar als jutjats que «no és un piròman». 

 

 

Cada contenidor cremat per Paco pot costar uns 1.000 euros, segons el consistori. La suma total de les reparacions puja per tant a més de 30.000 euros, sense tenir en compte tota la mobilització que ha calgut arran dels focs i les afectacions en edificis, cotxes i comerços de la zona.

 

També et pot interessar...

 

Més notícies de la categoria Successos