Paco Llidó amb Alcoi de fons

Paco, el professor que ha mort per salvar la vida d'una nena

Es va llançar a l'aigua per posar la menor fora de perill, però va morir ofegat a causa del corrent

Aquest cap de setmana ha deixat un balanç tràgic a les platges valencianes, amb un nen i dos adults ofegats. Una de les víctimes és Paco Llidó, un professor d'institut d'Alcoi de 45 anys que va morir heroicament. Es va llançar a l'aigua per a rescatar una menor que va poder salvar la vida.

No obstant això, l'home va ser arrossegat per l'aigua, i quan van aconseguir treure'l ja havia mort per ofegament. La notícia ha causat una gran consternació a la comunitat educativa on treballava aquest professor. Els seus companys i alumnes l'han acomiadat amb un missatge molt emotiu.

El mateix cap de setmana, un nen de sis anys va morir ofegat a la platja després de caure en un esvoranc de diversos metres en una zona amb corrents molt forts. A més, un home de 43 anys va perdre la vida quan intentava salvar la seva parella a l'aigua. Han sigut tres ofegaments en només 24 hores.

Va morir en un acte heroic

Paco Llidó, natural d'Alcoi i de 45 anys, era professor de geografia i història a l'IES Pare Arques de Cocentaina. Dissabte, segons ha informat 'À Punt', es va llançar a l'aigua per a ajudar una nena que tenia problemes per sortir-ne. Gràcies a ell, la menor es va salvar.

Fotomuntatge de Paco Llidó i una platja
Dissabte, Paco Llidó va morir ofegat al Campello (Alacant) | Catalunya Diari

No obstant això, Paco va quedar a mercè dels forts corrents i es van viure moments de molta angoixa fins que van aconseguir treure'l de l'aigua. Fonts de Sanitat han afirmat que ja havia mort quan van arribar els efectius d'emergència. Els serveis sanitaris només van poder confirmar la defunció.

Els fets van passar en una platja del Campello (Alacant), concretament la del carrer del Mar. Dos casos tràgics més van tenir lloc el mateix dia a les platges de Canet d'en Berenguer (València) i de Guardamar del Segura (Alacant). La mort d'aquest professor va causar una gran commoció al seu entorn.

Els seus companys i alumnes l'acomiaden

La comunitat educativa de l'IES Pare Arques de Cocentaina ahir va informar de la mort de Paco mitjançant un comunicat que es va publicar a la pàgina web del centre. Al missatge recorden Paco Llidó com «una bona persona, un gran professor i un bon company». Segons afirmen, va treballar tres cursos en aquest institut.

«Sempre de bon humor, sempre disposat a ajudar l'alumnat i el professorat», diu el text de comiat. I recorden que tenia «una gran capacitat per a transmetre la passió per la història i l'arqueologia». Així és com els seus companys i alumnes li han donat l'últim adeu.

 

A part la tristesa per la pèrdua d'una persona tan estimada, també destaquen el gran acte de generositat que va suposar la mort de Paco. No obliden que va sacrificar la vida per salvar la d'una menor que ara és viva. Aquesta tragèdia s'uneix a dues més que van tenir lloc dissabte a la Comunitat Valenciana.

Tragèdies a la costa valenciana

La preocupació s'estén a les platges espanyoles pel repunt d'ofegaments amb final tràgic que hi ha hagut aquests últims dies. Dissabte va ser un dia negre a la Comunitat Valenciana, ja que van morir tres persones, entre les quals un nen de sis anys, que es va ofegar davant de la mare i del germà, de 9 anys.

El nen era a la platja de Canet d'en Berenguer quan va caure en un esvoranc de diversos metres amb corrents molt forts. Els efectius d'emergència el van estar buscant durant hores, i finalment el van trobar sense vida. Estava a uns quatre metres de profunditat, en una zona sense visibilitat.

Platja
Augmenta la sinistralitat a les platges espanyoles | Flickr

El nen es va ofegar mentre es banyava amb la seva mare i el seu germà, que també van caure a l'esvoranc. Ells dos van aconseguir sortir-ne, però el petit va ser arrossegat pel corrent. El lloc on va tenir lloc la tragèdia és una zona senyalitzada on es prohibeix el bany específicament «pels forts corrents».

El mateix dia, un home de 43 anys va morir a la platja de Moncayo, a Guardamar del Segura, quan intentava rescatar la seva parella. Va poder posar la seva dona fora de perill, però ell va ser arrossegat pels corrents. Quan van arribar les assistències sanitàries, ja havia mort.