Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un raig al Delta de l'Ebre.

Un llamp provoca la mort de 14 persones d'una mateixa família

El fenomen atmosfèric ha posat fi a la vida de 14 membres d'una mateixa família

Els fenòmens naturals són cada cop més freqüents i amenacen el planeta. Ara per ara, Espanya sencera pateix els efectes de l'erupció volcànica de La Palma. Al seu torn, Pakistan es troba sota pluges torrencials monsòniques. 

 

Les fortes tempestes elèctriques deslligades al país aràbic ja han posat fi a la vida de 14 persones. Les víctimes eren membres d'una mateixa família. Els fets van tenir lloc el diumenge, 17 de setembre, al districte de Torgar, una regió situada a la província de Jiber Pakhtunkhwa.

 

Alguns mitjans internacionals han explicat que els 14 morts a Torgar pertanyien a una mateixa família. Segons han assenyalat, vivien repartits en tres cases contigües construïdes en una muntanya al nord-est de Pakistan.

 

Els 14 morts es trobaven a l'interior de les seves llars quan el raig va xocar contra les cases provocant la mort dels seus habitants. Segons les autoritats del país, entre els morts hi havia cinc menors d'edat. D'entre els grans, tres persones van resultar ferides.

 

Els efectius de rescat de Pakistan es van desplaçar fins al lloc dels fets per extreure els cossos que van quedar enterrats sota la runa. A més, un equip de paramèdics van traslladar els ferits a l'Hospital Abbottabad.

 

Pakistan pateix tempestes elèctriques cada any

Un periodista local ha fet ressò de la notícia a través de Twitter. Les imatges que el comunicador ha compartit mostren una de les zones afectades per la catàstrofe natural.

 

[tweet]1437029499149901825[/tweet]

 

Després dels fets i amb unes condicions climàtiques adverses, les autoritats del país van evacuar d'emergència la zona de la catàstrofe.

 

Les pluges torrencials havien provocat el lliscament del terra. Es temia que la terra despresa pogués sepultar la resta de les cases del poble o, fins i tot, la caiguda d'un altre llamp.

 

Al seu torn, les autoritats de Pakistan han advertit del perill a les províncies que es poden veure afectades durant el transcurs del fenomen meteorològic.

 

Les pluges torrencials, anomenades monsó, no són un cas puntual. La regió pateix aquest tipus de tempestes elèctriques de manera anual, entre els mesos de juny i setembre. Gràcies a elles, els camps de conreu es reguen i es reposen les reserves d'aigua del país.

 

Però el que va bé per seguir alimentant una economia agrícola pròspera, arrasa amb el poblat. Cada any, les fortes tempestes i el vent fort que castiga la regió causa pèrdues materials i provoca alguna víctima mortal.

 

El cas de Pakistan ja va passar a Bangla Desh

Feia poque setmanes, la premsa internacional havia fet ressò d'un cas semblant a Bangla Desh. Un llamp va impactar contra un vaixell deixant 17 víctimes, totes elles tripulants de l'embarcació. Sis persones van resultar ferides.

 

La tragèdia va ocórrer dimecres passat al riu de Padma, al nord del país. El vaixell es disposava a portar els convidats d'un casament al lloc de la celebració. No obstant això, mai va arribar a port.

 

«El vaixell no es va enfonsar i totes les víctimes van morir per l'impacte d'un llamp», va declarar el cap de l'administració de Chapainawabganj, Manjurul Hafiz.

 

Primer es van localitzar 13 cossos. Després, el cap de l'administració de Shibganj, Shakib A l'Rabbi, va confirmar 17 morts i quatre ferits en estat crític.

 

Les fortes tempestes a les regions del continent indi continuaran al llarg del mes de setembre, segons al·leguen les autoritats del país. Els habitants de la muntanya de Torgar ja han estat desallotjats per evitar una altra tragèdia.