El pare del nadó presumptament maltractat de Montblanc surt de la presó

La demora en les proves pericials va fer que també s'acordés la posada en llibertat de la mare el passat 20 de setembre

Imatge exterior del centre penitenciari de Mas d'Enric | Guillem RS
 

S'ha deixat en llibertat, de manera provisional i amb mesures cautelars, el pare del nadó presumptament maltractat que va passar més de dos mesos ingressat, en estat molt greu, a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Tant ell com la mare del menor van entrar a la presó de Mas d'Enric el passat 16 de febrer, tres dies després de l'arribada del nadó a urgències. 

Ara, el jutge ha considerat que el manteniment del jove de 21 anys a la presó era insostenible sense el resultat de les proves pericials que corroborin l'origen dels danys al nadó. De fet, la demora en les proves va fer que  també s'acordés la posada en llibertat de la mare el passat 20 de setembre, mentre que el pare continuava a la presó malgrat estar tots dos en la mateixa situació processal.

La nova mesura del tribunal comporta, però, l'obligat compliment d'una ordre d'allunyament entre els pares i fill fins que el judici resolgui el cas de forma definitiva, la prohibició de tota mena de comunicació amb el nadó, retirada del passaport, prohibició de sortida del territori i garantia de compareixences periòdiques.

El pare va ser investigat per un cas similar amb un altre fill

Imatge arxiu Hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge arxiu Hospital Joan XXIII de Tarragona | CEDIDA

La parella està acusada dels delictes de lesions i de maltractaments dins l'àmbit de la llar, en base a un informe mèdic demolidor que confirma que el nadó va ingressar amb un pronòstic d'hemorràgia cerebral i fractures òssies. Els pares són dos joves de 21 i 22 anys i veïns de Montblanc, i la tutela del nadó —que tenia un mes de vida en el moment de l'ingrés i ara ja en té nou— resta en mans del Departament d'Infància (DGAIA) de la Generalitat. Encara es desconeix la data del judici als progenitors del petit.

Cal recordar que ell ja va ser investigat amb anterioritat per un cas de presumpte maltractament al seu primer fill, fruit d'una relació anterior, si bé la manca de proves va forçar l'arxiu de l'expedient l'any 2017. En el cas de la mare, es tracta del seu primer infant i no té antecedents per fets similar.

Potser també t'interessa:


Comentaris

envia el comentari