Fotomuntatge d'Esther López i el seu pare Miguel

El pare d'Esther López envia un missatge a Óscar, el principal sospitós

La família d'Esther López ha fet una petició clara i contundent

Esther López va ser trobada sense vida el mes de febrer passat, després de 24 dies desapareguda. Des de llavors, la Guàrdia Civil ha estat treballant a fons per intentar aclarir la causa de la seva mort. I, per descomptat, per trobar el responsable.

Actualment, sabem com va morir i que podia haver-se salvat la seva vida. Fins i tot que el principal sospitós és el seu amic Óscar, l'última persona que la va veure amb vida. I precisament a ell el pare d'Esther, Miguel, i tota la seva família li han enviat un missatge.

La família d'Esther López decideixen trencar el silenci

La noia morta ha tornat a tenir un protagonisme especial aquests dies perquè s'ha aixecat el secret del sumari del seu cas. I això ha fet que apareguin tota mena d'informacions, algunes de les quals no han agradat a la família. Per aquest motiu, el pare d'Esther, a través de l'advocat Guillermo Ruiz Blay, ha emès un comunicat.

En concret, ha exposat que «davant l'allau de notícies inexactes publicades als mitjans de comunicació nacionals i locals, es fa necessari per als familiars de la víctima recordar el minuciós treball realitzat per la Guàrdia Civil, el Jutjat i la Fiscalia per aclarir els fets».

Muntatge foto Esther López
La família d'Esther López ha reconegut la feina dels investigadors | Catalunya Diari

Fins i tot ha explicat que per no 'menysprear' la tasca de la Guàrdia Civil «ha d'extremar-se al màxim l'exigència que les publicacions estiguin contrastades amb la realitat del fet investigat». I ha estat aquí quan ha aclarit que «de cap manera no s'indica pels forenses o la Guàrdia Civil que la causa de la mort fos accidental».

Així mateix s'ha afegit: «Els familiars de la víctima, com a víctimes indirectes del delicte, volen tornar a sol·licitar comprensió pel seu dolor i la seva situació. I també respecte màxim pel treball policial i judicial realitzat fins ara».

El pare d'Esther López i la seva família envia un missatge a Óscar

La noia de Traspinedo va estar amb el seu amic Óscar la nit dels fets i aquest ha esdevingut el principal sospitós. És al punt de mira per les seves contradiccions en les declaracions, entre altres coses. I si ha hagut d'acudir a declarar, com ho han fet altres persones al seu moment, és perquè «hi ha prou indicis per entendre que està vinculat a fets de caràcter criminal».

Muntatge fotogràfic d'Esthér López i Óscar.
Óscar és el principal sospitós del cas | CatalunyaDiari

En aquest moment és quan el pare d'Esther i la família han enviat un missatge directe als investigats i, en especial, a qui està al punt de mira. Ha estat la manera que han trobat d'intentar aconseguir que es produeixi una confessió i es resolgui el cas. I és que necessiten saber què va passar, qui és el responsable i així poder afrontar la pèrdua de la jove coneixent la veritat.

Exactament han dit: «Seria d'agrair que tots els investigats, com a coneixedors dels fets que són, decidissin acollir-se als beneficis que la llei els reconeix si confessen els fets. I també si ajuden a la investigació i reparen el mal, per evitar les mesures que contra ells puguin decidir-se».

Fragment del vídeo que Miguel López, pare d'Esther López, ha penjat per intentar trobar la seva filla
L'entorn d'Esther López necessita que s'aclareixi el cas d'una vegada per totes | Xarxes socials

Aquestes paraules se sumen a les que abans els éssers estimats de López van pronunciar a través d'un altre comunicat més personal. En efecte, va ser llegit per la portaveu de la família i era molt més contundent, malgrat que en aquesta mateixa línia. En ell, com recull La Província, es deia: «Volem que qui va posar fi a la teva vida i et va col·locar en aquesta maleïda cuneta, de forma vil i meditada, pagui per això».

«A l'assassí només li queda l'opció d'esperar i allargar el nostre dolor o entregar-se i confessar».