Muntatge fotogràfic d'un camí amb persones i les cares d'Esther i Miguel López

Miguel, el pare d'Esther López, que fa poc va patir un infart i ara ha perdut la seva filla

Miguel López porta més de dues setmanes al peu del canó a la recerca de la seva filla

El cas d'Esther López fa massa dies que arronsa els cors de moltes persones, però si hi ha algú que està patint especialment amb la desaparició de la noia és el seu pare, Miguel López.

L'home fa més de dues setmanes que està en una lluita desesperada per tornar a veure la seva filla, a hores d'ara amb una mínima esperança que sigui amb vida. Alhora, Miguel ha estat en tot moment al peu del canó, ajudant a la recerca d'Esther.

Va ser el 12 de gener quan la jove va desaparèixer a la localitat de Traspinedo, pertanyent a la província de Valladolid. Des de llavors, el pare de la jove no ha parat ni un segon.

Muntatge fotogràfic dels rostres d'Esther i Miguel López amb l'ubicació on va ser vista la desapareguda per darrera vegada

El pare d'Esther López no la veu des del passat 12 de gener | Catalunya Diari

I és que va començar a participar en totes les batudes de cerca de la seva filla, i no només això, sinó que també ha estat al peu del canó amb els mitjans de comunicació.

Al cap de pocs dies de la desaparició de la jove, el cas d'Esther López va començar a guanyar popularitat a la premsa. Així que, Miguel no ha dubtat ni un segon a respondre totes les preguntes dels periodistes, segons ho explica Manuel Marlasca en un article per a La Sexta.

«Atén tots els periodistes enviats a Traspinedo (Valladolid) per donar compte del succés. Respon a tots i a tot», explica el periodista, que ha seguit molt de prop tot el relacionat amb el cas.

Imatge de Miguel López, pare de la desapareguda Esther López, atenent a la premsa
Miguel López, pare d'Esther, ha perdut tota l'esperança | Telecinco

Marlasca assegura que el pare d'Esther López s'ha mostrat en tot moment «amb mesura i sobrietat, sense els histrionismes habituals en aquests casos, sense crits, sense plors, només amb una enorme pena que es percep fins i tot als seus caminis».

El patiment del pare d'Esther López, gairebé tres setmanes sense la seva filla

I no n'hi ha per menys, ja que cal recordar que Miguel López fa gairebé tres setmanes que no sap res de la seva filla, i perden dia rere dia les esperances de trobar-la amb vida. Cada nou detall que surt a la llum sobre el cas fa pensar més en la possibilitat que la jove estigui sense vida.

La noia va desaparèixer durant la matinada del 12 de gener mentre estava amb uns amics prenent alguna cosa en un bar. En teoria, un havia de portar-la de tornada a casa, però la nit es va torçar.

Segons sembla, tots dos van tenir una discussió en el trajecte, i el noi va deixar Esther López a prop del restaurant 'La Maña', a El Romeral. Es tracta del lloc on viu 'El Manitas', fins ara, principal sospitós en el cas.

Muntatge Esther López i guardia civil
Una nova dada pot donar una nova perspectiva sobre la desaparició d'Esther López | CatalunyaDiari

És aquí on se li va perdre la pista a la noia, puix que el seu telèfon mòbil va emetre senyal per darrera vegada en aquest punt. Des de llavors no se'n va saber res més.

No és estrany, per tant, que el pare d'Esther López porti tots aquests dies en una angoixa incessant. «Miguel va a totes les batudes, parla amb els encarregats de la investigació i no deixa d'atendre periodistes», assegura Marlasca.

Miguel López va tenir un infart fa tres anys

«Observa des de lluny com treballen els gossos que busquen cadàvers i segueix amb atenció les feines dels bussejadors de la Guàrdia Civil que s'afanyen a trobar el cos d'Esther sota l'aigua», ha escrit també Manuel Marlasca sobre Miguel López.

Sens dubte, passa pel pitjor moment de la seva vida, i això que sembla que la vida d'aquest home no ha estat gens fàcil. Fa tres anys hauria passat per un altre episodi terrible, en haver patit un infart que va estar a punt d'acabar amb la seva vida.

Hauria pogut sortir d'allò, però, per desgràcia, la vida li tenia preparada una cosa encara pitjor. Ara Miguel segueix lluitant per trobar la seva filla, Esther López, sigui amb vida o sense. Segurament, l'única cosa que aquest pare vol ja és poder tancar aquest dur capítol de la seva vida.