Salven per segona vegada una parella catalana d'alpinistes a Itàlia

Havien rebutjat en dues ocasions una evacuació amb helicòpter | Havien estat rescatats anteriorment en un altre cim

Una parella barcelonina d'alpinistes va haver de ser salvada ahir, 2 de setembre, als Tres Cims de Lavaredo, a Itàlia. Poc abans, segons 'La Vanguardia', convençuts que podrien pujar totalment el cim, van rebutjar una evacuació amb helicòpter. Finalment, la mare de l'home, en veure que no tornaven, va sol·licitar una segona intervenció de salvament.

No obstant això, es va tornar a repetir la mateixa situació malgrat les condicions climatològiques desfavorables. Sembla que la parella no només va rebutjar pujar a l'aeronau, sinó que es va  limitar a demanar informació  sobre el camí a la 'meta'.

La parella d'alpinistes va sol·licitar salvament fa una setmana

L'equip de salvament va haver d'actuar pels volts de les 16.00 hores. En un principi, la boira va dificultar les tasques d'albirament dels afectats i aterratge, però finalment un clar entre la foscor de l'ambient va possibilitar l'entrada de l'helicòpter a l'indret on es trobaven.

Així mateix, van salvar la parella d'alpinistes, que es trobava a 2.750 metres d'altura. Paral·lelament, el passat 27 d'agost, van intentar escalar un dels tres pics i van haver de demanar ajuda  al mateix equip de salvament davant la impossibilitat d'arribar al final.

 

També et pot interessar...