La família de Blanca Fernández Ochoa, conjuntament amb voluntaris, amics i efectius, treballa per trobar l'exatleta

Troben una motxilla que podria estar relacionada amb la desaparició de Blanca Fernández Ochoa

Els familiars i amics de l'exesquiadora estan desanimats després de 12 hores de recerca infructuosa, en què no s'ha pogut trobar cap pista reveladora sobre el seu estat i localització

A mesura que el sol es pon visiblement en les Dehesas de Cercerdilla, la desesperació aflora entre els familiars, amics i voluntaris que participen en la cerca incessant de Blanca Fernández Ochoa. Fins ara no es té cap pista sobre el seu parador i, pel que sembla, el desconeixement ha suscitat una clara intranquil·litat en la família, donant cabuda a pensar en un final tràgic. «No hi ha res, ni una notícia», ha expressat frustrat el cunyat de l'exatleta, Adrián Federighi, després que els gossos que van ensumar el rastre de la medallista perdessin la pista per culpa de la pluja.

Lola, la germana de Blanca, també mostra indicis de desassossec. «Estem una miqueta més desanimats que aquest matí, que veníem molt eufòrics, pensant que avui era un dia important i que podríem trobar-la. Però ara estem més tristos. Tot i així, ens han dit que  les forces de l'Estat no se n'aniran d'aquí fins que la trobin», va declarar ahir a la tarda.

cotxe
La policia centra part de la investigació en el vehicle trobat, que podria donar pistes clau sobre l'estat i el parador de l'esquiadora | CatalunyaDiari

 

3.500 hectàrees: un abisme en la moral

La immensitat del terreny, malgrat estar familiaritzada amb la zona, ha desmoralitzat Lola Fernández Ochoa, que veu cada vegada més lluny la possibilitat de trobar la seva germana amb vida. No obstant això, encara brilla l'esperança: «És una tia sofridora i forta, aguantarà allà on sigui. Només hem d'anar a buscar-la». I és que no es descarta que l'esportista s'hagi refugiat de la pluja durant una escapada.

Mercedes Martín, portaveu de la Guàrdia Civil, va explicar que  els Bombers van trobar una motxilla. La troballa podria estar relacionada amb la desaparició i podria ser una pista crucial sobre la localització de Fernández Ochoa. No obstant això, encara és objecte d'anàlisi  i, per tant, existeix la possibilitat que no pertanyi a l'exatleta.

Paral·lelament, la policia centra part de la investigació en determinar la data en què va aparcar el seu cotxe, així com els dies que ha romàs al lloc on va ser trobat. «En cas de contenir alguna pista, delimitarem el terreny, però de moment busquem per les 3.500 hectàrees i no descartem cap zona», va assegurar Martín.

Helicòpters i drons ajudaran en les tasques de recerca | Guàrdia Civil

 

La batuda d'avui rebrà suport aeri

Les tasques de recerca que tindran lloc avui se centraran prioritàriament en la zona de Siete Picos, amb la intervenció d'efectius aeris —drons i helicòpters— per facilitar l'accés a zones difícils, segons va assenyalar Irene Vera, la portaveu de la Policia Nacional. Ara bé, la investigació ha pres un rumb paral·lel, ja que Fernández Ochoa va estar mirant llocs com Sòria, Astúries i Galícia amb el seu mòbil, tal com s'ha pogut comprovar en l'historial del dispositiu. 

La investigació avança lentament  i estudia les pistes significatives mentre que família, amics, voluntaris i efectius  treballen a contratemps en la recerca de l'exesquiadora, que podria estar refugiada en qualsevol lloc del paratge. L'estat d'ànim, ara més que mai, és vital  per a desenvolupar el que podria ser clau en la seva troballa. 

També et pot interessar...