Diversos gossos assenyalen el rastre de Blanca Fernández Ochoa

Els animals han reaccionat a una pista olfactiva

Blanca Fernández Ochoa
Blanca Fernández Ochoa en una imatge s'arxiu | Europa Press

Tres gossos que participaven en la cerca de Blanca Fernández Ochoa han assenyalat tres rastres de la desapareguda en una zona pròxima al lloc on va aparèixer el seu cotxe diumenge passat. Lamentablement, els tres canins han perdut el rastre poc temps després de començar la cerca.

Els animals han reaccionat a una pista olfactiva, al camí de l'esquerra d'on aquest diumenge es va torbar el Mercedes Classe A de l'esquiadora. Concretament, dos dels gossos van focalitzar el rastre en aquesta zona mencionada durant la cerca del diumenge, mentre que el tercer assenyalava un tipus de rastre en aquella mateixa àrea aquest matí de dilluns, segons 'OK Diario'.

Algunes fonts del dispositiu, però, no descarten que aquest rastre sigui un fals positiu, no obstant això, el fet que siguin tres els animals els quals l'han detectat, és una pista que consideren bastant «significativa», segons confirmen aquests al mitjà esmentat. 

Els guies van proporcionar una peça als canins per identificar l'olor de la desapareguda

Des del lloc on es va trobar el cotxe de la desapareguda, surten dotze rutes senyalitzades, per això, els equips de guies dels canins van facilitar una peça de roba als gossos perquè aquests poguessin ser capaços de seguir un rastre a través de l'olfacte. L'equip format pels animals va ser el primer a sortir a la cerca una hora abans que els altres grups sortissin amb un objectiu clar asseguren fonts del dispositiu: «No contaminar la zona».

Algunes crítiques a l'operatiu

Els equips han explicat al mateix diari alguns dels problemes amb els quals s'estan trobant per seguir el rastre. «Hi ha familiars de la desapareguda buscant al lloc, gent que ha estat en contacte amb la Blanca i l'olor del qual podria estar impregnat a la seva roba» expliquen, un fet que temen que «doni falsos positius als gossos, que es confonguin amb l'olor».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari