YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Diagnostiquen càncer terminal a uns pares amb dos fills, un de mesos i un de 2 anys

Els doctors van detectar les malalties amb tres mesos de diferència

Imatge d'una persona donant la mà a una altra que es troba ingressada a l'hospital
Una parella es diagnosticada amb dos tipus de càncer terminal en un període de tres mesos | Cedida

Garrotada per a una família britànica que, la parella, amb tan sols tres mesos de diferència, ha rebut la tràgica notícia que comporta el càncer terminal. I és que tots dos s'enfronten a un diagnòstic diferent, però alhora comú quant a agressivitat es refereix. Els també pares temen per la situació dels seus petits i l'estat d'orfandat en el qual poden acabar els seus dos fills, tal com explica el diari ‘Mirror’.

Adam, un britànic de 38 anys, va conèixer a Caitlin, una australiana de 39, durant el seu viatge a Austràlia, i l'amor va aconseguir que ara els dos visquin a Perth, al costat dels seus dos petits.

En tot moment, des que els dos joves es van creuar en el mateix camí, el matrimoni presumia d'una vida plena, feliç i saludable, fins que va arribar un fatídic dia en què la dona va ser diagnosticada amb un càncer d'intestí en etapa 4, després de donar a llum al seu segon fill recentment, el mes d'octubre passat.

Dos càncers terminals amb tres mesos de diferència

Caitlin des dels primers moments atribuïa aquests dolors tan forts al seu recent part. No obstant això, després d'acudir a una colonoscòpia, van confirmar que es tractava d'una cosa molt més greu, d'una malaltia en estat terminal, ja que el càncer d'intestí s'havia estès al propi fetge. Una notícia difícil de concebre especialment en una època especial per a ella.

Aquest tipus de malaltia, el càncer intestinal és poc freqüent, però sí bé és cert que les dietes riques en greixos, la malaltia de Crohn, la malaltia celíaca i els antecedents de pòlips en el còlon poden augmentar el risc a desencadenar-la. El tractament més comú per a intentar frenar-la és la cirurgia, i les opcions de tractament inclouen quimioteràpia, radiació o una combinació d'ambdues.

Tot això no havia fet res més a començar, però el súmmum va arribar quan, tan sols tres mesos després, al febrer, l'home també va ser diagnosticat amb un càncer terminal, aquesta vegada de pàncrees. En el seu cas, es va descobrir a través d'una valoració totalment casual, perquè Adam solament va acudir al metge en creure que patia d'una úlcera a l'estómac, provocada per l'estrès de la malaltia que ara desencadenava la seva esposa.

Por i incertesa pels petits, que podrien quedar-se orfes

El càncer de pàncrees és un dels tumors més agressius del tracte digestiu, i lamentablement, fins al moment, la majoria dels pacients amb aquesta classe de càncer moren per aquesta malaltia pel fet que els tumors es diagnostiquen tard, quan ja no són curables.

Tal com afirmen experts sobre aquest tema, «Dels factors coneguts com a afavoridors de l'aparició d'un càncer de pàncrees, el tabac és el que sembla que ha demostrat la seva associació en més estudis».

En aquests dies, a Caitlin li han extirpat el tumor i es troba rebent quimioteràpia per a tractar d'eliminar la metàstasi en el seu fetge. Mentre que la seva parella Adam, ha iniciat un tractament experimental extremadament agressiu per a aconseguir combatre la seva malaltia.

La família vol usar la seva història per a crear consciència sobre els càncers agressius que comencen en els menors de 40 anys i, amb ella, insten les persones a assistir a les proves pertinents per a la seva detecció com més aviat millor. Mentrestant, tots esperen que el tractament funcioni: «Esperem i orem tots els dies perquè el tractament que reben funcioni i que tinguin anys en lloc de mesos», afirma Emma Reynolds, la germana d'Adam.

La por de la parella perquè els seus dos petits es quedin sense la seva mare i sense el seu pare en un temps determinat, s'ha convertit en el primer focus de tota aquesta dura situació.


Comentaris

envia el comentari