Muntatge d'Archie, el nen mort en un repte viral

Els pares d'Archie, mort per un repte viral, no descansen: demanen ajuda

Després de rebutjar les peticions de l'ONU, la Justícia anglesa s'enfronta a centenars de persones que donen suport als familiars del menor desconnectat

Tot i que les portes dels jutjats ja s'han tancat per a Hollie Dance i Paul Battersbee, els pares Archie Battersbee continuen la seva lluita contra la Justícia britànica. A la indignació per la desconnexió del menor del suport vital s'hi han sumat milers de persones que donen suport a la família afectada. L'objectiu: «canviar la llei».

La dura batalla judicial no s'ha acabat per als pares d'Archie

Ja es fan eterns per a la família els quatre mesos des que el jove Archie va ser víctima d'un perillós repte viral que circulava per TikTok. El «blackout challenge» va arribar fins a la pantalla del menor que, complint amb les normes del joc, es va provocar l'asfíxia fins a desmaiar-se. Quan va ser trobat ja era massa tard, i després de ser ingressat se'n va certificar la mort cerebral.

Una persona al llit d'un hospital
Centenars de persones es continuen reunint per commemorar a Archie | Getty Images

Les màquines de suport vital ho han mantingut en estat de coma durant tot aquest temps, fins que la Justícia anglesa finalment va decidir desconnectar-lo fa tot just dues setmanes. En aquests llargs mesos, a més del coma del seu fill, la família ha hagut de bregar amb una àrdua batalla judicial per evitar la seva desconnexió.

Després d'observar que l'estat del nen era incompatible amb la vida, els metges van aconsellar desconnectar-lo del suport vital. Fins a vuit jutges dels tribunals del Regne Unit van coincidir amb aquesta opinió, entre els quals hi ha membres de la Cort Suprema i el Tribunal d'Apel·lacions de Londres.

Ni tan sols la paraula de l'ONU va poder fer res per evitar la decisió dels jutges

Contra aquesta decisió no només s'hi van oposar els familiars del menor de 12 anys. En suport als pares, va ressonar la veu de l'ONU, que va demanar prorrogar la desconnexió per estudiar a fons el cas. Tot i les denúncies presentades per la vulneració de drets de les persones amb discapacitat i dels nens, la Justícia va rebutjar la jurisdicció de l'organisme internacional.

Un jutge durant un judici
La justícia anglesa va rebutjar les peticions de l'ONU per investigar el cas | Catalunya Diari

El suport a la família ha anat creixent entre persones de tot el país i la notícia ja s'expandeix més enllà de les fronteres. Després de diversos homenatges per la mort del nen dissabte 6 d'agost passat, l'últim ha tingut data aquest diumenge. A la concentració s'hi han arribat a sumar centenars de persones que han estat de vigília en un parc de Southend-on-Sea, ciutat del mort. Centenars de globus morats van sobrevolar el cel d'aquesta localitat, llençats pels assistents amb la frase «sempre estaràs als nostres cors».

▶️ Vídeo del dia

L'exèrcit d'Archie per canviar la llei

La mare del jove Archie va aprofitar l'ocasió per agrair el gran suport que ha rebut durant la llarga batalla judicial que va acabar desconnectant el seu fill. S'ha referit a tots els assistents a l'homenatge com «l'exèrcit d'Archie», als quals demana continuar lluitant per canviar les lleis que van permetre la desconnexió del menor.