Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imagen de los padres de Julen

Els pares de Julen supediten un pacte amb el propietari de la finca a què els demani perdó

L'acusat podria no arribar a trepitjar la presó si compleix els tres requisits corresponents

Imagen de los padres de Julen
Els pares de Julen demanen el perdó de Serrano, el propietari de la finca | Catalunya Diari

El propietari de la finca i únic acusat per delicte d'homicidi per imprudència en el cas del petit Julen, David Serrano, ha estat negociant amb la Fiscalia un pacte des que es van conèixer les dates en les quals se celebraria el judici. Tot i això, ara qui ha fet el pas ha estat l'advocada representant dels pares del nen de 3 anys mort el passat gener: ha supeditat el fet que s'arribi a un pacte en el qual Serrano ha de demanar perdó. 

Segons ha indicat 'SUR', ho ha anunciat la mateixa advocada dels pares, Antonia Barba, la qual ha indicat que, ara per ara, encara no han fet partícips al bàndol de l'acusat el pacte que han ideat. Això, a més, confirmaria que el pacte que la part de Serrano i la Fiscalia estan negociant només s'està gestant entre aquestes dues parts. 

Entre tres i tres anys i mig de presó

La Fiscalia de Màlaga demanava, inicialment, una condemna de  tres anys de presó per homicidi imprudent per a Serrano. D'altra banda, els pares de Julen demanen que la condemna arribi als  tres anys i mig de presó, ja que consideren que es tracta d'una negligència «extremadament greu». Si aquest pacte, finalment, no arriba enlloc, el judici per a decidir el futur del cas s'iniciaria el dia 21 de gener de 2020. 

Al pacte pel qual la defensa de l'acusat està lluitant amb la Fiscalia és per aconseguir  rebaixar la condemna a un any de presó i la suspensió de la pena condicionada a què no torni a delinquir. Així ho ha confirmat el director del gabinet d'advocats que representa a Serrano, Antonio Flores, qui ha assegurat que estan tenint  «converses» amb la Fiscalia i que «s'està parlant» d'una condemna de conformitat amb l'investigat a un sol any de presó, sense arribar a entrar-hi. 

Però, tot i això, l'acusat ha de complir tres requisits perquè es produeixi una suspensió de la pena: que la condemna sigui inferior a dos anys — amb el pacte s'asseguraria aquest punt —, no tenir antecedents penals — com és el seu cas — i satisfer les responsabilitats civils  que hauria originat. 

David Serrano propietari de la finca
A David Serrano li van embargar la finca, ja que no podia pagar al fiança | LA SEXTA

Indemnització de 90.000 euros, la qual no pot pagar

Un dels principals punts en els quals s'està parlant durat la negociació és sobre la indemnització que han de rebre els pares de l'infant mort a la finca de Totalán. Serrano ja va presentar un concurs de creditors i una declaració d'insolvència al jutge, el qual demanava 885.310 euros de fiança i que, davant la situació de l'acusat, va ordenar l'embargament de la finca on van tenir lloc els fets d'aquest cas el passat gener. 

La Fiscalia, per la seva banda, parlava d'una  indemnització que ascendia als 90.000 euros. La defensa, però, va matisar que Serrano  no tenia la capacitat per accedir a tal quantitat de diners, ja que l'única propietat que tenia era la finca, i ja se li havia embargat. 

Per últim, si l'acusat vol evitar el judici, ha de tenir en compte que el pacte també s'ha de tancar amb la tercera part d'aquest cas, que serien els pares de Julen. És per això que, per deixar-ho tot ben lligat, hauria de demanar-los-hi perdó.

També et pot interessar...

  • La mare de Julen relata com va viure la caiguda del petit al pou
  • Victoria, la mare de Julen, podrà complir la promesa que li va fer al seu fill

  • L'amo de la finca on va caure Julen assegura haver tapat el pou amb formigó