Pares de Marta del Castillo

Els pares de Marta del Castillo anuncien per sorpresa una decisió dràstica

Ningú esperava que els pares de Marta del Castillo fessin aquest pas

Antonio del Castillo, pare de Marta del Castillo, va aconseguir el pis on van matar la jove al gener de 2009. I, fa uns mesos, li va oferir el pis a l'assassí de la seva filla, Miguel Carcaño. Només li demanava a canvi que li digués el lloc exacte on van abandonar el cos de Marta.

Aquest regal d'Antonio no va rebre cap resposta de l'assassí confés de Marta. «Ni tan sols va tenir el detall de contestar», ha afirmat fa unes quantes hores Antonio del Castillo en un diari sevillà.

Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo han pres una decisió | CEDIDA

Amb tot, aquesta negativa ha derivat que els pares de la noia hagin venut el pis, com ha revelat Antonio al seu compte de Twitter.

Els pares de Marta venen el famós pis després de la negativa de Carcaño

L'habitatge va caure en propietat del banc davant dels impagaments per part de Miguel Carcaño, el propietari, de la hipoteca. Llavors, la casa va ser embargada i va acabar en una immobiliària. Finalment, després de molts anys sense sortida al mercat, el 2021, la família de la Marta el va comprar a la immobiliària per un preu simbòlic, segons sembla.

Muntatge de Miguel Carcaño i el pis on va morir Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo van voler regalar el pis del crim a Miguel Carcaño | GTRES

Així, els pares de la Marta tenien una altra opció per saber la veritat del parador de la seva filla morta. En aquest cas, va ser l'estiu passat quan, a través de la seva advocada Immaculada Torres, van enviar una carta a Miguel. Recordem que Carcaño compleix una condemna de 21 anys i tres mesos a la presó d'Herrera de la Mancha.

Què demanaven els pares de Marta a Miguel Carcaño?

En aquest text es recollia la petició dels pares de Marta a Carcaño, que sortirà de presó d'aquí a vuit anys. «Bon dia, Miguel, amb aquesta carta vull fer-te arribar una proposta per quan t'arribi el moment de sortir de la presó. I tinguis per on començar i un futur el més normal possible», començava l'esmentada carta.

«He adquirit el pis de Lleó XIII on vivies, el mateix que la teva mare us va deixar en herència a tu i al teu germà Francisco Javier. Aquest que finalment et vas quedar tu en propietat perquè el teu germà pogués pagar els seus deutes amb un prestador pensant només en ell. Deixant-te un marró impossible per a tu, inclosa l'estafa i la falsedat documental», prosseguia.

Així, Antonio posava de manifest la presumpta estafa que existiria a la hipoteca demanada al banc sobre la casa amb documentació teòricament falsejada. Parlem de nòmines, contractes i vida laboral de Carcaño. Això podria tenir molt a veure amb l'última versió del condemnat sobre què va passar el 24 de gener del 2009 en aquell pis de Sevilla.

«Estic disposat a donar-te el pis»

En el relat afirma que va ser el seu germà qui va acabar amb la vida de la Marta quan ella va voler intervenir en una discussió per la hipoteca.

Muntatge fotogràfic de «El Cuco» i el pare de Marta del Castillo.
Miguel Carcaño no va acceptar l'oferta d'Antonio del Castillo | CatalunyaDiari

Els papers falsos es van enviar al Jutjat d'Instrucció número 4 de Sevilla per obrir una línia de recerca contra Francisco Javier Delgado, però el jutge ho va desestimar.

«Estic disposat a donar-te el pis. L'única condició és que diguis a la Policia Nacional el lloc exacte on hi ha el cos de la meva filla Marta, necessitem recuperar-la i enterrar-la», li demanava Antonio a Carcaño.

«Si estàs disposat a col·laborar amb la ubicació, envia-li una carta a la meva advocada i preparo el document de donació. Això sí, amb la intenció que aquesta proposició no s'eternitzi en el temps posaré un termini límit: 31 d'agost del present any 2021. Pensa en nosaltres i pensa en el teu futur, ens podríem recolzar mútuament», continua la carta.

Els pares de Marta del Castillo mai van arribar a aconseguir cap resposta. Com dèiem anteriorment, finalment han decidit vendre el pis i amb això, s'enfonsa una altra opció per saber d'una vegada per totes el lloc on es troba el cos de Marta del Castillo.