Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mutatge de Rocío Caíz i el seu assassí Adrian

Els pares de Rocío, assassinada pel seu ex-xicot als 17 anys, esclaten en saber-ho

La Fiscalia només demana 14 anys de presó per al jove que va matar i esquarterar la menor d'edat

No hi ha paraules per descriure la indignació dels pares de Rocío Caíz en assabentar-se què demana la Fiscalia per a l'assassí de la seva filla. La noia de 17 anys, mare d'un bebè de quatre mesos, va ser assassinada i esquarterada pel seu ex-xicot. Tot i això, la Fiscalia demana només 14 anys de presó per a l'acusat.

Aquell crim que va tenir lloc el 2 de juny del 2021 va commocionar la localitat sevillana d'Estepa. Van estar cercant desesperadament la noia durant dies, mentre el seu assassí atenia els mitjans tranquil·lament. A més, va enviar missatges a la família per fer-los creure que havia fugit amb un altre noi.

Dies després de la desaparició de Rocío, Adrian es va presentar a comissaria per confessar el crim de la seva exparella. El jove romanès de 23 anys està acusat de la mort de Rocío Caíz al judici que començarà els pròxims mesos. De moment, la família de la víctima acaba de rebre el primer revés.

«No és un home, és un monstre»

Adrian va confessar haver matat Rocío, haver-la esquarterat i haver posat el cos en bosses que després va repartir per diversos contenidors. No obstant això, la Fiscalia ho considera un homicidi i no un assassinat: un matís important, perquè suposa una rebaixa sensible de la petició de pena.

Muntatge de María i la seva filla Rocío Caíz
La mare de Rocío està patint un autèntic infern. | Catalunya Diari

Les acusacions demanen la presó permanent revisable per a l'acusat per un delicte d'assassinat i profanació de cadàver contra una menor d'edat. En conèixer que la Fiscalia només demana 14 anys, han esclatat. «Això no és un home, és un monstre», afirma la mare de la menor assassinada. María va haver de ser ingressada a l'Hospital d'Osuna per un atac d'ansietat la nit que es van assabentar de la decisió. Reconeix que la petició de la Fiscalia els ha afectat molt perquè temen que l'assassí surti aviat de la presó. Tot això els fa reviure el malson de la mort de la seva filla.

Suplantació d'identitat

Rocío i Adrián, pares d'un bebè rounat, van trencar la relació la primavera del 2021 i ella va tornar a casa dels seus pares. El dia dels fets la menor va anar a casa del seu ex per recollir algunes coses del petit. Un cop allà, ell li va demanar tornar-hi, ella es va negar i va començar una discussió que va acabar en tragèdia.

Segons la interlocutòria del jutge, ell li va posar un cordó al voltant del coll sense que es pogués defensar i amb l'objectiu d'acabar amb la seva vida. Hi va pressionar fins que la jove es va esvair i li va provocar la mort per estrangulació. Després, per ocultar el crim es va fer passar per la víctima a través del seu telèfon i de les xarxes socials. Va fer creure a la família de Rocío que se n'havia anat a Badajoz amb un noi i, a més, ell repetia el mateix davant les càmeres de televisió. Per això, els pares atribueixen a l'acusat un delicte de suplantació d'identitat, tal com va quedar corroborat per la interlocutòria del jutge. Per a ells, ha de ser condemnat a la màxima pena.

Revés per als pares de Rocío

La família lamenta que la Fiscalia passi per alt la violació i el maltractament, «tot i que a l'autòpsia van trobar ADN a la seva vagina». La versió d'Adrian, que va declarar que van ser relacions consentides, sembla que ha convençut els fiscals. Tanmateix, els pares no descansaran fins que es faci justícia. La Fiscalia considera que Adrian ha de ser jutjat per homicidi amb agreujant de parentiu i de gènere: un total de 14 anys, que podrien veure's reduïts a la pràctica per permisos i bona conducta.

És un autèntic revés per a una família que està vivint un infern des d'aquell fatídic dia. De sobte, es van trobar amb la responsabilitat de tirar endavant un bebè, malgrat la seva manca de recursos. De fet, van arribar a demanar ajuda als veïns perquè la seva situació econòmica era massa precària. El nen, que ara ja té gairebé dos anys, és el motor que els mou per no rendir-se.