Fotomuntatge de Víctor, el propietari que va fer fora els okupes a la força

Parla Víctor, l'home que va fer fora als ocupes, en saber que pot anar a la presó

Els okupes es plantegen denunciar-lo i podria enfrontar-se a penes de fins a tres anys de presó

Continua l'expectació pel cas de Víctor, l'home que va fer fora els okupes de casa seva i ara podria enfrontar-se a penes de presó. Aquest propietari d'un habitatge okupat a Múrcia va recuperar la casa per la força. Ara els okupes es plantegen denunciar-lo per un delicte de coaccions.

Víctor va irrompre a casa seva amb dues persones més armades amb pals i vares. La seva intenció, fer fora els okupes que s'havien ficat a casa seva aprofitant que el propietari estava de vacances. Els okupes van ser sorpresos banyant-se en una piscina que s'havien comprat.

El propietari argumenta que no eren okupes per necessitat i que va actuar defensant els seus drets i els de la família. Però si el denuncien per coaccions, es podria enfrontar a tres anys de presó i una multa econòmica. El cas s'ha fet viral a les xarxes, provocant una gran controvèrsia.

▶️ Vídeo del dia

Fins a tres anys de presó

Víctor podria ser acusat d'un delicte de coaccions, castigat amb penes que van des dels sis mesos fins als tres anys de presó. També podria ser acusat de realització arbitrària del dret mateix. Això li comportaria una multa, la quantitat de la qual l'establiria el jutge.

Després de conèixer que podria anar a la presó, Víctor ha trencat el silenci en una aparició televisiva a Trece TV. «No he rebut una denúncia ni tampoc n'he posat cap», ha aclarit al programa El Cascabel. S'ha mostrat sorprès per la transcendència i ha deixat un clar missatge.

«Aquesta transcendència és el reflex que la població està fins als nassos. A tot arreu es parla de les meves conseqüències, però no veig que es parli de les conseqüències dels okupes», ha afirmat. També ha aprofitat l'entrevista per explicar el cas més detalladament.

Així va ser el desallotjament

Segons ha explicat, «és una casa que es va comprar al banc i que estava en procés de reforma. Hi havia tres adults i tres nens que són veïns de Múrcia, d'altres barris, i es va demostrar que no tenien necessitat d'un habitatge social. Van entrar dissabte i van dotar la casa de més serveis».

El propietari ha relatat que «van comprar electrodomèstics, matalassos nous, van muntar una piscina». Un comportament que, segons la seva opinió, demostra que «no tenen una necessitat econòmica real». Segons la seva opinió, «era un perfil d'okupa d'estiu» que van actuar contra la llei.

Propietari fent fora als ocupes de casa seva
Víctor i uns familiars van entrar a la força a casa seva. | Catalunya Diari

«Nosaltres, a l'hora de fer la desocupació, analitzem la casa i els fem la mudança completa de les seves pertinences», afegeix. El vídeo va quedar penjat a les xarxes i va generar una allau de likes i comentaris. Molts espanyols es van posar de part del propietari.

No és la primera vegada

De fet, no és la primera vegada que s'enfronta a aquesta situació, ja que una altra de les seves cases també va ser okupada. En aquell cas va trigar cinc anys a recuperar l'habitatge. Durant la llarga espera va continuar pagant els seus impostos i després va haver de fer front a danys per valor de 50.000 euros.

Aquesta vegada va decidir actuar al marge de la llei i no va dubtar a entrar a casa seva i fer fora els okupes amb intimidació. «No hi van oposar resistència», aclareix, «he tingut sort perquè són un perfil d'okupa molt proactiu. Primer no tenien intenció de moure's, però quan van veure que no conversaríem se'n van anar».

Víctor ha deixat un missatge molt clar, i és que «els okupes riuen dels propietaris, els policies. La sentència solen ser 200 euros de multa per destrossar un habitatge i viure tres o quatre anys de franc. La conseqüència és tan petita que surt de franc», afirma aquest propietari perjudicat.