Muntatge Esther López i guardia civil

Pas clau de la Guàrdia Civil per assenyalar qui va matar Esther López

Els investigadors estan tancant cada cop més el cercle al voltant del responsable de la mort d'Esther López

Lamentablement, Esther López continua sent notícia. Encara que gairebé es complirà un mes des que va ser trobada sense vida, continua sense resoldre's qui és darrere de la seva mort. Tot i això, sembla que la Guàrdia Civil està cada vegada més a prop de resoldre el cas.

En els darrers dies i hores han emprès diverses actuacions que estan estrenyent més el setge entorn del responsable. Per això, molt aviat es podria donar la notícia que el culpable de la seva mort ha estat detingut.

Les darreres actuacions en el cas d'Esther López

L'informe preliminar de l'autòpsia d'Esther López ha permès descobrir que les lesions que presentava eren compatibles amb l'atropellament. Una hipòtesi que els investigadors tenien com a principal teoria. Llavors, a partir d'aquí s'han posat a treballar a fons en aquesta línia.

Muntatge amb una foto de la despareguda.
L'autor o autors de la mort d'Esther López es podria enfrontar a dos delictes | CatalunyaDiari

Així, tenint en compte el lloc de les lesions d'Esther, van determinar que el cotxe que la va atropellar comptava amb certa alçada. Des de llavors estan centrats en la cerca de tot terrenys, furgonetes o monovolums.

Així mateix, no han dubtat a aconseguir un llistat de tots els veïns de la zona que compten amb vehicles d'aquestes característiques. Encara que, per la seva banda, alguns veïns han manifestat públicament estar molestos perquè se senten 'assenyalats'.

Alhora, han acudit als tallers de la zona per saber si algú amb un automòbil com aquells havia arreglat algun cop. En aquest cas, segons exposa el mitjà 'Vozpópuli', no han aconseguit cap informació, ja que ningú es va passar per aquests negocis demanant això.

Muntatge Esther López cotxe
Per aclarir la mort d'Esther López, s'estan estudiant cotxes i dades de geolocalització | Catalunya Diari

Però, la Guàrdia Civil està duent a terme més feines en aquest sentit i entre aquests hi ha un pas clau. Estan estudiant dades de geolocalització dels telèfons mòbils de persones que van passar aquella matinada pel lloc dels fets. D'aquesta manera poden arribar a conèixer quins veïns amb un cotxe com el que busquen va ser-hi.

A més a més, per trobar el vehicle en qüestió també s'està treballant a fons amb les imatges enregistrades aquella nit per les càmeres de diferents negocis.

Per descomptat, cal no oblidar que també s'estan procedint a analitzar els objectes personals d'Esther López: el telèfon mòbil i la motxilla, que van aparèixer al costat del seu cos.

Això és perquè es creu que hi poden estar les empremtes de la persona o persones que la van llançar a la cuneta. D'altra banda, els investigadors tenen més que clar que qui la va atropellar, la va llençar a aquella al costat de les seves pertinences.

Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil
Es busquen empremtes al telèfon i la motxilla d'Esther López | EP

La resolució del cas d'Esther López és cada cop més a prop

Totes les proves i les investigacions que s'estan duent a terme fan que el cas de la jove estigui més a prop de resoldre's. La llista de sospitosos s'ha reduït de manera notable i els resultats donaran més llum. Sí, perquè podran fer que aquesta llista s'escurci i que definitivament es doni amb l'autor o autors de la mort d'Esther.

No obstant això, el més segur és que el responsable del tràgic final d'Esther López podria haver evitat que ella acabés morint. Si l'hagués portat a l'hospital o hagués alertat dels fets, Esther López podria haver sobreviscut. I és que va acabar morint per no rebre assistència mèdica i pel fred que va experimentar a la intempèrie.

Partint d'aquesta premissa, qui sigui detingut per la seva mort, es pot enfrontar a dos delictes. D'una banda, un d'homicidi imprudent i de l'altra, un per omissió d'auxili.