Agressió durant la Diada de Catalunya

Vídeo: Peguen a una periodista durant l'inici de la Diada de Catalunya

Inici agredolç de la Diada: tensió, escridassades i insults

Avui, 11 de setembre, és la Diada Nacional de Catalunya. Una celebració que ha tingut un inici agredolç, ja que els insults, les escridassades i l'agressió a una periodista que estava treballant en l'acte al Fossar de les Moreres han pres tot el protagonisme de l'esdeveniment.

El tradicional acte al Fossar de les Moreres previ a la Diada es va desenvolupar enguany enmig d'un clima de tensió, crits i insults cap a les forces polítiques.

Diversos assistents van escridassar els polítics a la seva arribada i durant els discursos, especialment les delegacions d'ERC i al PDeCAT, i tres persones van agredir una fotoperiodista que intentava captar les discussions.

«Podeu cridar. Crideu més si us sembla bé, vinga que no us sentim. Perquè mentre vosaltres crideu, nosaltres, la gent d'ERC, treballarem per portar aquest país a la llibertat», va etzibar la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, responent a la cridòria i els xiulets durant el seu parlament al Fossar de les Moreres.

Acompanyada de l'exconsellera i ex-exiliada Meritxell Serret, Vilalta ha encapçalat la delegació d'ERC, que ha estat rebuda amb escridassada, xiulets i insults a l'escenari dedicat a homenatjar els herois del 1714, al Born de Barcelona.

Amb l'arribada de Junts, la tensió i crispació s'ha apaivagat una mica i el seu secretari general, Jordi Turull, ha reclamat «més unió i menys recriminacions». «Ara el que hem de fer és deixar-nos de retrets entre nosaltres i fixar un nou horitzó. Igual que l'1 d'octubre vam dir o referèndum o referèndum, ara hem de marcar un itinerari que digui o independència o independència», ha afirmat Turull. Amb la delegació del PDeCAT la tensió ha tornat a augmentar i ha estat fortament increpada per diverses persones.

▶️ El vídeo de la setmana

Vídeo: Una agressió durant l'acte

De fet, dues dones i un home han protagonitzat l'incident més lamentable quan s'han dirigit a amonestar els dirigents del PDeCAT i han agredit la fotoperiodista Lorena Sopena, que intentava gravar l'enfrontament.

«La persona agredida soc jo. No soc càmera de cap mitjà, soc una persona autònoma que intenta pagar factures i menjar fent el que més o menys sap fer. He demanat que no es publiquessin vídeos perquè no m'agraden aquestes coses. Però sí, m'han agredit per fer la meva feina», ha confirmat la mateixa Sopena al seu compte de Twitter.