YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Perd la vida per Covid-19 María Isabel Bueno, una metgessa espanyola contagiada mentre vacunava

Malgrat ser directora mèdica, no va dubtar a substituir a una companya de l'equip de vacunacions

Isabel Bueno, metgessa de Plasència
Isabel Bueno, metgessa de Plasència | Radio Interior

La pandèmia fa gairebé un any que està colpejant amb força. Tot i que els primers casos es van detectar al febrer, l'explosió definitiva no va arribar fins ben entrat març, on els sanitaris que treballen en els centres de salut i hospitals espanyols van començar la seva particular lluita contra el virus.

Tots ells, sobretot els que es troben en primera línia, s'estan veient especialment afectats i han hagut de veure com molts dels seus companys perdien la vida a causa del virus. Una de les últimes que ha perdut la vida per culpa de la Covid-19 ha estat la doctora Maria Isabel Bueno, la directora mèdica d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut de Plasència, a Càceres.

La metgessa extremenya moria aquest dimecres als 54 anys. I ho va fer després de contagiar-se mentre exercia la seva professió, malgrat que actualment ocupava un lloc de responsabilitat i gestió. La doctora Bueno s'hauria infectat mentre substituïa a una companya de l'equip de vacunacions, segons explicava a les seves xarxes socials el president extremeny, Guillermo Fernández Vara.

Fernández Vara, també metge de professió, ha estat només una de les moltes persones que han volgut lamentar la seva mort. Aquest es va voler acomiadar amb aquestes paraules: «Descansa en pau estimada Maribel», a les quals també va afegir «la teva integritat i el teu exemple ens acompanyarà sempre. Va ser un honor».

També el conseller de Sanitat de la comunitat, José María Vergeles, va voler destacar d'ella la seva vocació de servei públic, el seu compromís permanent i la feina que ha desenvolupat sempre «lliurant-se als altres». 

Un altre de qui s'han volgut sumar a l'homenatge a la metgessa morta ha estat l'alcalde de la localitat on exercia, Plasència, Fernando Pizarro. Afirmava que «ens deixa un exemple de generositat» i feia una proposició per recordar-la com es mereix, que és posar-li de nom Isabel Bueno a la futura residència geriàtrica de Plasència.

El bonic homenatge d'una de les seves companyes

Des del Col·legi de Metges de Càceres també han volgut lamentar la pèrdua d'una «gran professional» i han traslladat el seu condol a la seva família, amics i companys. Explicaven que durant anys va exercir de metgessa d'atenció primària al Centre de Salut de Plasència Luis de Toro, tot i que ara ho feia com a Directora Mèdica d'Atenció Primària, sempre realitzant una «encomiable» tasca.

Però, sens dubte, un dels comiats més especials a la doctora Bueno ha estat la d'una de les seves companyes, Juana María García, que escrivia una carta al Diari d'Extremadura. En ella explica que ha perdut més que una companya i amiga, ha perdut «un dels referents i ancoratges més importants de la meva vida».

Relata com durant una mica més de 25 anys va exercir com a metgessa de família, malgrat que en «la meitat de la seva vida lluitant contra una malaltia degenerativa, a la qual sempre va donar la cara i va combatre sense descans». Aquesta malalta no li va impedir estar a peu de canó durant molt de temps. Finalment, només els últims anys, es va retirar a funcions més administratives, però destaca com els últims mesos ha estat «gestionant una part important de la intendència i organització dels mitjans i el personal necessaris per fer front a aquesta pandèmia que ens assola».

Explica com la seva pèrdua li ha deixat el «cor trencat» però ha volgut destacar els seus valors tant professionals com personals. «Si en el professional va ser lleial, cabal i coherent, en el personal va ser un exemple de lluita, constància i valor», escrivia no sense abans dir que l'estimarà sempre i que «et seguiré portant a cadascun dels meus pensaments».


Comentaris

envia el comentari