Un pastor belga corrent amb la llengua fora i feliç

Perd la vida un nen de 4 anys després de ser atacat per un gos de matinada quan dormia

El menor va arribar a l'hospital amb ferides molt greus i els professionals sanitaris no van poder salvar-li la vida

Un nen de tan sols 4 anys ha mort durant la matinada d'aquest diumenge després d'haver estat atacat per un gos mentre estava dormint. Els fets haurien succeït en una casa situada a la localitat andalusa de Lucena, a Còrdova.

Concretament, ha estat en un mas situat a la carretera dels Plans, entre les localitats de Rute i Lucena. Es tracta d'una zona força aïllada.

En algun moment de la nit, mentre el nen dormia a la seva pròpia habitació, va patir el brutal atac d'un gos. Com que era de nit i tota la família estava dormint, el temps de reacció no va poder ser molt ràpid.

Va ser al voltant de les 03:12 de la matinada quan es va alertar amb una trucada al 112 Emergencias Andalucía. No obstant això, s'ha sabut que els pares del menor el van portar pels seus propis mitjans fins a l'hospital més proper, perquè pogués ser atès al més aviat possible.

El nen va patir fortes mossegades en diverses parts del seu cos, com el coll i el pit. El gos és un pastor belga malinois. El menor va ser tractat immediatament pels metges del centre de salut al qual va ser portat. 

Malauradament, les ferides que havia patit eren de molta consideració, i no se li va poder salvar la vida. El metge que el va atendre no va poder fer més que certificar la mort de l'infant. Les ferides provocades per l'atac del gos eren massa greus.

El gos és d'una família que cuidava el mas d'una altra família

Segons s'ha pogut saber sobre el cas, el nen era fill d'una família que treballava cuidant tota la propietat, si bé no era seva. De fet, en el moment dels fets, la família estava dormint a la casa que tenen cedida per a ells dins de la parcel·la comuna. 

Sembla que dins del mateix mas es troba la casa de la família propietària i una altra petita caseta destinada a allotjar els masovers de la la propietat. Era allà on es trobava el nen, al costat dels seus pares. El gos, a més, segons s'ha pogut saber, era propietat dels amos del mas. Així ho han pogut comprovar les autoritats a través del microxip que portava l'animal.

Segons han confirmat algunes fonts pròximes a la investigació, mentre l'infant estava sent atacat per l'animal, tota la família dormia. Cadascú estava a la seva habitació, i per això ningú va poder reaccionar en el mateix moment de l'atac. Sigui com sigui, per algun motiu que es desconeix el gos va entrar a l'habitació del petit.

Es desconeixen les causes de l'atac

Les causes de l'atac són encara desconegudes. No hi ha motiu aparent que s'hagi descobert fins ara. Els familiars i la policia desconeixen, per ara, per què el gos va atacar de forma tan agressiva l'infant.

És per això que, de moment, l'animal ha estat ja posat en custòdia de la policia local de la localitat. Allà seguirà fins que es prengui una decisió sobre el seu futur. En tot cas, haurà de ser l'autoritat judicial qui ho decideixi, i ja està en marxa una investigació al respecte. 

Després de rebre l'avís de l'atac, fins al lloc dels fets es van personar agents de la Policia Local de Lucena, i també del Cos Nacional de Policia. Ara, els investigadors d'aquest últim cos de policia són els encarregats de dur endavant la investigació.

Tractaran d'esbrinar més detalls sobre el que ha passat aquest cap de setmana en el mencionat mas de Lucena. De moment no s'han donat més detalls sobre els fets. Tampoc s'ha especificat si la família propietària del gos es trobava en el mas en el moment en què tot va tenir lloc.