Dos forenses dels Mossos d'Esquadra amb la vestimenta blanca

Troben un cadàver a tocar de l'hotel Vela de Barcelona

El cos no presentava signes de violència, i la policia espera els resultats de l'autòpsia

Ensurt aquest diumenge al matí a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. El cos d'una persona ha aparegut a tocar del conegut hotel Vela de la ciutat comtal. El cadàver no presentava cap signe de violència, i ara la policia treballa en la seva identificació. 

La policia descarta que es tracti d'un banyista ofegat

La troballa ha tingut lloc al voltant de les 9.15 hores del matí d'aquest 5 de setembre. Immediatament es van activar la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i també efectius dels Bombers.

Les principals hipòtesis són que es tractaria d'una mort voluntària o un accident. Es descarta, això sí, que pugui tractar-se d'un ofegament. Sigui com sigui, l'autòpsia confirmarà les causes exactes de la mort. 

Mor ofegada una dona de 50 anys a la Costa Daurada

No es tracta de l'únic incident a les platges catalanes aquest cap de setmana. Una dona de 50 anys va perdre la vida dissabte en una platja de Tarragona. La víctima va patir, per causes desconegudes, un ofegament a la platja del Miracle.

Es tracta de la platja més pròxima a la ciutat de Tarragona, i compta amb un important servei de vigilància. En el moment dels fets, segons va detallar Protecció Civil (PC), onejava la bandera groga a tota la platja. 

L'avís del servei de socorrisme de la Creu Roja va tenir lloc a les 12.06 hores de dissabte. Acabaven de treure una dona de l'aigua amb símptomes clars d'haver patit un ofegament.

Alhora, se li realitzaven les maniobres de reanimació, fins a l'arribada dels tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un cop arribats, van seguir ells amb les maniobres, però no va ser possible salvar-li la vida. Finalment, es va certificar la mort de la banyista. 

Protecció Civil demana extremar totes les precaucions a les platges, i més quan no onejava la bandera verda. Alhora, demanen a escollir preferiblement aquelles platges amb vigilància i socorristes. En total, des que es va iniciar la temporada d'estiu a les platges catalanes el passat mes de juny, un total de 17 persones han mort ofegades.