Un grup se joves espanta una patrulla de dels Mossos

Expulsen a cops i crits una patrulla dels Mossos d'una macro-concentració

Els agents es van veure superats per la multitud, i van preferir retirar-se | Posteriorment van tornar per desallotjar els assistents i ara treballen per identificar els més agressius

Els botellots segueixen sent un problema d'ordre públic molt important a Catalunya. Milers de joves i no tan joves es reuneixen a la nit, sobretot els caps de setmana, per a passar-ho bé, consumir begudes i socialitzar. Tot i les reiterades crides de les autoritats per no assistir a aquesta mena de trobades, encara enmig d'una pandèmia mundial, aquestes situacions es repeteixen nit rere nit. 

En molts casos, els cossos de policia es veuen incapaços de posar ordre, per la gran quantitat de persones que es reuneixen. És precisament això el que ha passat al municipi de Llinars del Vallès, a la comarca del Vallès Oriental. Una multitud va aconseguir la passada matinada fer fora una patrulla de policia de la zona on tenia lloc una concentració de persones i cotxes. 

Fan fora de manera violenta una patrulla policial al Vallès

Els fets van tenir lloc en un polígon industrial de la localitat vallesana. Un cotxe dels Mossos d'Esquadra va acudir a la zona en rebre una denúncia per conductors que estaven derrapant. Els agents van topar llavors amb una gran multitud de persones, algunes consumint begudes alcohòliques, que a més van reaccionar de manera violenta. 

Els assistents van començar a propinar cops de puny al cotxe policial, puntades de peu als retrovisors i a la part de darrere del vehicle. De fet, en veure que algunes persones es concentraven al darrere, i davant la possibilitat que obrissin el maleter, el cotxe fa marxa enrere de manera brusca, per dissuadir-los. 

Finalment els policies acaben marxant, enmig d'una pluja d'ampolles de vidre i puntades de peu. Alguns assistents fins i tot comencen a perseguir la patrulla policial. Malauradament, la festa no va durar gaire.

Els Mossos interposen 50 sancions i identifiquen els violents

Després de ser expulsats de la concentració, els Mossos d'Esquadra van tornar al voltant de les 2.30 hores amb més efectius d'ordre i trànsit. Finalment, la policia va desallotjar els assistents, i va interposar 52 denúncies. 

Pel que fa a les persones més violentes, que van colpejar el cotxe policial i van provocar-li danys a la part posterior, també hi ha novetats. Els Mossos han avançat que ja treballen per a identificar-los. Amb tot, els agents que van acudir en un primer moment, de la comissaria de Granollers, van sortir il·lesos. 

Botellots incontrolables arreu de Catalunya

La veritat és que els Mossos d'Esquadra i moltes altres policies locals i guàrdies urbanes de Catalunya pateixen gairebé cada nit els botellots incontrolables. La falta d'opcions d'oci nocturn, i l'aixecament del toc de queda ha disparat el nombre de concentracions il·legals a la via pública.

Recentment, la policia va informar que havien desallotjat la nit i matinada de divendres diversos botellots multitudinaris a Rubí, Castellbisbal (Vallès Occidental), Sant Vicenç de Montalt (Maresme) i Barcelona ciutat.

A la capital catalana, les concentracions festives de gent bevent a l'aire lliure es van repetir a les platges de la Barceloneta, Sant Miquel i Somorrostro, i als passeigs del Born i Marítim. Segons la policia, els desallotjaments es van produir sense aldarulls ni incidències rellevants.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va reconèixer divendres la "dificultat" d'actuar davant els botellots. En aquest sentit, va anunciar que durant la Mercè se seguiran fent dispositius conjunts amb la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Cal dir que els propietaris de locals d'oci nocturn fa temps que reclamen una reobertura dels seus negocis, tot i la negativa de les autoritats catalanes. Consideren que les imatges de botellots són el resultat d'una falta d'alternatives d'oci, i que el seu nombre es reduiria. Alhora, denuncien que la seva situació és completament insostenible, ja que són dels sectors més castigats per les restriccions contra la Covid-19