Part superior d'un cotxe de policia amb el llum blau encès

Troben dos bebès bessons sense vida a les portes d'una escola

Els petits van ser localitzats morts a l'interior d'un cotxe als Estats Units

Els veïns del comtat de Richland, a Carolina de Sud (Estats Units) estan commocionats davant del terrible succés ocorregut aquesta mateixa setmana a la localitat. 

Dos bebès bessons d'escassos mesos van ser trobats sense vida a les portes d'una escola infantil de la zona, segons recull el tabloide britànic Daily Star. 

Es tracta d'un succés ocorregut al voltant de les 17:30 de la tarda davant les instal·lacions de la llar d'infants 'Sunshine House' del municipi.

Dos bebès bessons, trobats sense vida a les portes d'una escola infantil

Concretament, els bessons es trobaven a l'interior d'un vehicle que estava aparcat davant de l'escola infantil. Encara que de moment es desconeix si els bebès van arribar a entrar al centre o, en cas contrari, es van quedar a l'interior del cotxe durant tot el dia.

Sense finestres ni portes obertes, tot fa indicar que els petits van morir a causa de l'excés de calor. A l'interior d'un vehicle exposat tot el dia al sol es poden registrar temperatures extremes que poden posar fi a la vida de qualsevol persona o animal.

Segons ha indicat l'Oficina de Sheriff del comtat de Richland, la investigació està oberta per intentar donar una mica de llum sobre aquesta terrible tragèdia. Tant els pares dels petits com els mateixos treballadors de la llar d'infants estan sent investigats per aclarir els fets i dirimir possibles responsabilitats.

Cal assenyalar que podríem estar davant d'un cas d'homicidi accidental, probablement produït a conseqüència de l'anomenat 'Síndrome del Nadó Oblidat'. Passa amb més freqüència del que es pot pensar i es produeix quan els pares s'obliden accidentalment d'un nen a l'interior de vehicle mentre fan activitats de la vida diària.

La síndrome pel qual moren nadons oblidats a l'interior dels vehicles

Per estrany que pugui semblar, el 'Síndrome del Nadó Oblidat' provoca la mort de centenars de nens a tot el món.

Sense anar més lluny, només als Estats Units, des de 1990, han mort almenys 943 nens com a resultat dels cops de calor a l'interior de vehicles. A més, aquesta és la principal causa de mort relacionada amb el vehicle sense accidents en nens menors de 14 anys.

En general els casos ocorren amb major freqüència durant la primavera i l'estiu, quan les elevades temperatures es converteixen en un gran enemic per als més petits. No només perquè el cos d'un nadó se sobreescalfa de tres a cinc vegades més ràpid que els adults, sinó perquè no tenen la possibilitat d'obrir les portes o demanar ajuda.

El sol és capaç d'escalfar l'interior dels vehicles fins a una temperatura que pot ser letal. Especialment per a nens, gent gran i mascotes, produint el que es coneix com a hipertèrmia. És a dir, un augment de la temperatura corporal fins a límits no suportables per l'organisme.

"La hipertèrmia major de 40 graus d'origen ambiental provoca afectació progressiva de molts òrgans: muscular, cardiovascular, renal, pulmonar o neurològic. Pot portar a la mort de l'infant, ja que temperatures per sobre de 42 graus comporten la mort cel·lular" , adverteix el president de Seapc, José María Arévalo el Carrer. 

Segons Informativos Telecinco, en un dia de calor normal, amb el termòmetre fregant els 31 graus, l'interior d'un vehicle sense refrigeració pot arribar fàcilment als 50 graus. Una temperatura que podria acabar amb la vida de qualsevol petit.

Davant d'aquesta situació, els fabricants de vehicles busquen solucions per evitar aquest tipus de successos. Ara hi ha sensors de moviment que ajuden els pares a detectar que els seus petits segueixen en els seients del darrere del cotxe.

Però també hi ha companyies com Tesla que inclouen en els seus vehicles un sistema de regulació de l'aire condicionat que permet deixar a les mascotes fora de perill durant curts espais de temps.