Perd la vida una nena de 3 anys sonàmbula: caminava a -15° per casa seva

La menor caminava per una zona de la casa sense calefacció

Imatge d'unes persones caminant pel carrer en plena onada de fred
La menor caminava per una zona de la casa sense calefacció | Arxiu

En moltes zones del món encara no ha començat l'hivern, però ja hi ha localitats amb temperatures gèlides, que poden provocar tràgics accidents. Com el que va ocórrer el passat 4 de desembre a la localitat de Satka, a Rússia. Una menor de tres anys va perdre la vida en aixecar-se del llit i anar a una zona de la casa on no hi havia calefacció. Angelina, somnàmbula, va aixecar-se del llit i es va posar a caminar per casa amb una temperatura de quinze graus sota zero. 

La menor va sortir de la seva habitació, però no va saber trobar el camí de tornada. Mig adormida, l'únic que se li va ocórrer va ser tombar-se a terra, molt a prop de la porta d'entrada. L'endemà, la seva mare va aixecar-se i va anar a la seva habitació, però no va trobar-la. Ràpidament va buscar-la per tot l'habitatge, fins que es va trobar amb el cos sense vida de la seva filla.

Van trobar-la estirada al terra

Les autoritats russes han obert una investigació per aclarir els fets. Tanmateix, els investigadors han confirmat la versió dels pares, que han manifestat que la nena patia episodis de somnambulisme, però que sempre la controlaven. 


Ara bé, per una vegada no va ser així. Aquella nit havien estat de celebració, ja que la germana petita d'Angelina complia el seu primer any i tota la família, inclosos els pares, es van ficar al llit una mica més tard del que és habitual. Així ho confirma la mare, Svetlana, en declaracions a la policia que recull 'La Razón'.

Segons la seva versió, assegura que va posar a dormir a «Angelina al llit i es va adormir abans de mitjanit», però ells es van quedar una estona més desperts. «Nosaltres ens vam quedar veient la televisió i després vam anar al llit. Quan vam despertar-nos al matí, no estava al seu llit. Vam trobar-la al passadís. Estava estirada a terra», ha explicat.

La mare insisteix a explicar que la nena «era somnàmbula». Considera que segurament el que va passar és que «no trobés el pom de la porta en la foscor i no pogués tornar a entrar». Ni ella ni el seu marit van escoltar res estrany durant la nit.

Els pares podrien acabar sent imputats

Mentre ells superen aquesta tràgica pèrdua, la policia investiga els fets per aclarir la causa definitiva de la mort. No està descartat que es pugui obrir una causa penal per negligència contra els pares per la qual podrien enfrontar-se a dos anys de presó.

El portaveu de la policia local, Mikhail Krokhin, relata una versió semblant a la de la mare. «La investigació estableix que la nena va sortir de l'àrea interior de la casa pel seu compte. Va caminar pel passadís, va patir hipotèrmia i va morir», confirma l'agent rus.

Segons els investigadors, aquella nit al passadís de la casa es van poder assolir els -15 graus, tot i que és habitual que a Satka hi hagi temperatures de 17 graus sota zero de dia i de 25 sota zero a les nits d'hivern. Amb una investigació oberta, la germana petita d'Angelina ha quedat sota la tutela de serveis socials.


Comentaris

envia el comentari