Perd la vida al passadís de casa un home a Astúries que estava en quarantena per coronavirus

L'home no responia a les trucades realitzades per la seva dona des de l'exterior de l'habitatge

Ambulància dels Serveis d'emergències de Castella i Lleó
Tràgica història a Oviedo per culpa del coronavirus   | Europa Press

La Covid-19 continua deixant històries tràgiques a tot el territori. En aquest cas, l'última tragèdia la protagonitza un home que es trobava confinat a casa després d'haver donat positiu en un test per coronavirus. El difunt vivia a escassos metres de l'Hospital Universitari Central d'Astúries i va ser trobat pels serveis d'emergència d'Oviedo.

Els fets van ser reportats per la dona de l'individu, que no es trobava a casa i que, davant l'absència de resposta per part de la seva parella, va procedir a comunicar-se amb la Policia Local de la localitat asturiana. En una trucada, la dona va informar els agents d'emergències que el seu marit l'havia trucat dient que es trobava molt malament, fet que presagiava els pitjors esdeveniments.

Membres dels bombers i diferents agents dels cossos de seguretat van arribar al domicili al voltant de les 17.00 hores i es van trobar amb la mateixa situació que la dona: la porta de l'apartament es trobava bloquejada, i davant les nombroses trucades a l'interior que no van trobar cap resposta, es va decidir tirar la porta a terra.

La tràgica escena

Una vegada a l'interior, els pitjors indicis es van confirmar. L'home es trobava estès al passadís i no mostrava cap signe vital. Els agents d'emergències van confirmar la seva mort i van procedir a aixecar el cadàver, la mort del qual confirmaria més tard que havia estat ocasionada per complicacions de virus.

La ciutat d'Oviedo està sent una de les més castigades a la regió asturiana, amb un màxim d'incidència acumulada reportada aquest divendres de 550 casos per cada 100.000 habitants. En tot cas, com succeeix en la resta de la península, la incidència comença a baixar a causa de l'acció de les mesures restrictives.

La capital d'Astúries i els seus centres de salut van ser dels més castigats per l'increment de casos de Covid-19, però al començament d'aquesta setmana, els indicadors ja se situen per sota de la mitjana estatal. Tot i això, la situació als centres hospitalaris continua sent crítica, sobretot a les UCI, que segueixen exercint una alta pressió sobre el personal sanitari. Oviedo va començar el Nadal amb una incidència de 136 casos, una dada que en tot just un mes s'ha triplicat.

El coronavirus segueix cobrant-se vides

La tragèdia que ha impactat la ciutat asturiana es repeteix en multitudinaris punts de tot el món i les formes en què continua cobrant-se vides el coronavirus són molt diverses. Un altre exemple és el cas d'un home de Tenerife que va patir la infecció de virus en dues ocasions. Va contreure la malaltia primer a l'abril de l'any passat, i va tornar a recaure al desembre del mateix 2020.

L'home de 84 anys -que ja havia superat el període de 6 mesos en què es determina que l'organisme genera defenses- tenia immunosenescència, un procés pel qual el cos deixa de reforçar el sistema immunitari a nivells normals i que es tendeix a atribuir a l'edat.

Un altre cas que omplia les portades va ser el de l'anestesista Miguel Casaño, que fa tot just dues setmanes ocupava les pantalles dels principals informatius matinals relatant la història sobre les diferents soques. El sanitari havia contret primer la variant comuna, i en aquesta segona presa de contacte, la que se suposa és la soca britànica.

Castaño assegurava que es tracta d'una mutació molt més infecciosa i que requereix un període d'incubació molt menor, però que ell l'havia considerat molt més agressiva. Un dels aspectes que ressaltava és la pèrdua de pes que havia patit en escassos 10 dies, en els quals va arribar a baixar entre 10 o 12 quilos.


Comentaris

envia el comentari