Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones i vehicles dels Mossos d'Esquadra a la plaça de Catalunya de Barcelona el 13 de febrer de 2020

Troben una granada de mà de la Guerra Civil a les escombraries de Barcelona

La policia assegura que es tracta d'un cas insòlit

La granada de mà trobada al Punt Verd del Poblenou aquest dimecres, 19 de febrer
L'explosiu ha sigut abocat a les escombraries | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han rebut un avís aquest dimecres, 19 de febrer, que alertava sobre la presència d'una granada de mà en un Punt Verd —les instal·lacions mediambientals que serveixen per abocar-hi residus que no es poden llençar en contenidors normals— de Poblenou, ubicat al número 10 del carrer de Carmen Amaya de Barcelona. La policia ha hagut d'activar la unitat especialitzada en explosius, els efectius TEDAX, que han examinat l'artefacte per tal de poder detonar-lo seguint el protocol de seguretat. 

Fonts policials asseguren, segons 'Betevé', que es tracta d'un cas aïllat i han aprofitat l'ocasió per recordar que en cas de localitzar un explosiu cal trucar al telèfon d'emergències 112 i, evidentment, no abocar-lo en cap deixalleria. Paral·lelament, han explicat que la majoria de trucades rebudes provenen de les Terres de l'Ebre, ja que és més freqüent trobar-hi artefactes de la  Guerra Civil.

Una perillosa troballa al Vallès

Els Mossos d'Esquadra van actuar el passat dimarts 4 de febrer a  Caldes de Montbui (Vallès Oriental) per detonar una granada de morter de la Guerra Civil, que va ser trobada prop de la carretera del Farell, la BV-1243. La policia va rebre l'avís a les 16.15 hores i va decidir activar els especialistes TEDAX per traslladar la bomba i fer-la esclatar en un lloc segur.

També et pot interessar...